Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

З 1 березня 2019 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій

З 1 березня 2019 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій

З 1 березня 2019 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій, обчислених за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», із врахуванням оновленого показника заробітної плати. Його підвищать на величину, що дорівнює 50% зростання середніх зарплат за три роки та 50% інфляції. Такий перерахунок дасть змогу «осучаснити» пенсії майже 90% їх одержувачів.  Крім того, у березні цього року одночасно із перерахованим розміром пенсій буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 визначено, що виплата житлових субсидій особам, які одержують пенсії, у готівковій формі здійснюватиметься через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. Такий механізм виплати передбачений для субсидій, розміри яких визначено органами соціального захисту населення із жовтня минулого року, та проводитиметься починаючи з березня цього року одночасно із виплатою пенсій. Зазначимо, що виплатний період триває з 4 по 25 число місяця.  Звертаємо увагу одержувачів пенсій, що для отримання цих виплат додатково надавати будь-які документи до органів Пенсійного фонду не потрібно. Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

19:02 17.02.2019

Українці очолили рейтинг смертності: названо причину

Українці очолили рейтинг смертності: названо причину

Аналітики звинувачують національні кулінарні традиції і ритм життя. Українці виявилися на першому місці європейського рейтингу за смертністю від неправильного харчування. Йенский університет імені Фрідріха Шиллера на замовлення ВООЗ провів у 2018 році масштабне дослідження, проаналізувавши дані 51 країни регіону за період з 1990 по 2016 рік у Європі.

18:58 17.02.2019

30-а річниця виведення військ з Афганістану

30-а річниця виведення військ з Афганістану

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Цього року відзначається 30-а річниця виведення радянських військ з Афганістану. Афганська кампанія залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.  У Волоківській ЗОШ І-ІІІ ступенів було заплановано ряд заходів щодо визначення цієї дати: бесіди, години спілкування: «Долі, обпалені Афганістаном»; інформаційні години, вікторина знавців історії (з використанням гри «Відун» - конкурс на знання історії України); перегляд тематичних кінофільмів (документальних фільмів),«Рятівник» - змагання з надання першої долікарської допомоги та рятувальні роботи, тестові завдання тощо. Війна – горе…невиліковні рани…пам'ять. Я пам’ятаю як у далекому 80-му році Ізмаїльщина зустрічала вантаж 200 – два оцинкованих ящика …Ми, учні школи, прощались з воїнами-героями які за рік до того закінчили 10-й клас…  Учням 6-го класу Волоківської ЗОШ запропонували створити символ миру. Діти створили голуба…

19:48 15.02.2019

День Святого Валентина у Грушівському НВК

День Святого Валентина у Грушівському НВК

День Святого Валентина — щорічне свято, яке припадає на 14 лютого. За легендою, священик Валентин жив у третьому столітті. Тоді римський імператор заборонив своїм воїнам одружуватися, але Валентин продовжував таємно вінчати закоханих. За це його ув’язнили та потім стратили. Перед смертю він написав прощальну записку доньці тюремника, яку кохав усім серцем. Цей лист і став першою “валентинкою”. Цікаво і активно пройшли в цьому році заходи до дня Святого Валентина в нашому закладі. За день до свята, учні 8-9 класів спільно з класними керівниками та заступником директора з ВР оформили в школі куточок до Дня закоханих – приємний подарунок для своїх менших товаришів та для самих себе.

10:53 15.02.2019

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ!

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ!

Податковим Кодексом України (далі – ПКУ) визначено, що платниками податку на землю є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі (п. 269.1 ПКУ).

13:24 11.02.2019

Зустріч випускників у  Валякузьминській ЗОШ

Зустріч випускників у Валякузьминській ЗОШ

Щороку, у другу суботу лютого Валякузьминська ЗОШ І- II ступенів гостинно відчиняє двері, запрошуючи випускників які закінчили 50, 45, 40, 35, 30, 25, 20, 15, 10 і 5 років тому школу у рідні стіни на вечір-зустріч. Незважаючи на різну погоду у коридорах закладу можна зігрітися усмішками, жартами та спогадами про шкільні роки колишніх учнів.

09:20 11.02.2019

Грошові виплати на дитину в 2019 році: розмір допомоги

Грошові виплати на дитину в 2019 році: розмір допомоги

Які види дитячих виплат передбачені в Україні? Як розрахувати суму допомоги по вагітності та пологах? Коли виплачується дородова допомога? Скільки платять в Україні за народження другої, третьої дитини? Чи буде збільшення виплат при народженні дитини у 2019 році? Який розмір допомоги одиноким матерям? Як отримати аліменти від держави, якщо батько не дає гроші на дитину? Яка сума допомоги виплачується дітям сиротам та інвалідам? Яка пенсія по втраті годувальника у 2019 році? На всі ці та багато інших важливих питань дасть відповідь Юридичний портал України.

11:09 05.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь