Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

В Україні компенсують вартість дитячих гуртків. Як отримати гроші

В Україні компенсують вартість дитячих гуртків. Як отримати гроші

Від початку 2019 року в Україні запрацювала програма компенсації вартості розвивальних дитячих гуртків. "З 1 січня 2019 року ті батьки, які займаються розвитком дитини, мають право на податкові пільги на гуртки, дитячі садки та інші програми навчання", - написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

10:24 21.03.2019

Увага! Літній табір для учнів старших класів «Модель ООН» 2019

Увага! Літній табір для учнів старших класів «Модель ООН» 2019

Корпус Миру США в Україні організує семиденний літній табір для учнів старших класів, у якому можна дізнатися про міжнародну співпрацю, структуру та процеси Організації Об'єднаних Націй та важливі міжнародні проблеми. Табір "Модель ООН» відбудеться з 8 по 13 липня 2019 в Немішаєве, Київська область. Проживання та харчування у таборі для дітей безкоштовне! Оплачується батьками тільки проїзд до табору та зворотньому напрямку!

10:06 21.03.2019

Міста та ОТГ, що піклуються про дітей та молодь, матимуть додаткову державну фінансову підтримку – ініціатива Уряду

Міста та ОТГ, що піклуються про дітей та молодь, матимуть додаткову державну фінансову підтримку – ініціатива Уряду

Уряд планує надавати фінансову підтримку та одноразово збільшити розмір податку на доходи фізичних осіб містам та об’єднаним громадам, які приєдналися до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

10:04 21.03.2019

Нове тисячоліття - нові професії

Нове тисячоліття - нові професії

20 березня 2019 за сприяння Центру економічного зростання Волоківської ОТГ був проведенний тренінг по блогерству, заробітку та безпеки у мережі Інтернет для старшокласників Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст.. Тема виявилась актуальною і цікавою для молодих людей. Спікером був Олексій Скобеев - засновник Еко-Культура м. Чернівці, який проводить дуже багато різноманітних заходів для активної молоді.   Було приємно бачити що серед мешканців нашої громади вже є декілька молодих осіб зацікавлених розвивати цю тему, а саме навчитись як розкрутити власний блог для того щоб розширити свою аудиторію та навіть заробляти. Метою організації даного тренінгу було надати учасникам якомога більше корисної інформації на тему блогерства, яке за останні роки стало майже повноцінною професією для великої кількості людей. Надихнути учасників повірити у свої здібності, слугувати поштовхом у розкриті свого таланту на шляху до самореалізації, та фінансової самодостатності.

20:21 20.03.2019

Чому важливо розвивати спорт в регіонах

Чому важливо розвивати спорт в регіонах

Розвиток спорту — запорука здоров’я нації. Сьогодні активно розвивається масовий спорт, зокрема, футбол. І якщо великі міста мають усе для того, аби впевнено рухатися в цьому напрямку, то в регіонах ситуація значно гірша. Брак коштів, тривалий процес збору і погодження необхідних документів, бюрократична тяганина стають основними камнями спотикання. Як змінити ситуацію і зробити спорт доступним в регіонах — далі.  

18:11 19.03.2019

Доброта – це те, що може почути глухий і  побачити сліпий. Марк Твен

Доброта – це те, що може почути глухий і  побачити сліпий. Марк Твен

18 березня 2019 р. на тематичній шкільній лінійці у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів педагог-організатор Загарюк – Дамян К.С. оголосила про проведення Місячника добрих справ. Метою цих заходів є донести до учнів, педагогів про цінність добра, взаємоповаги, милосердя. У кожного з них є можливість задуматися про свої вчинки, аналізувати свої хороші справи протягом дня, а потім за писати їх у відведеному місці, так званому «Водоспаді хороших справ». Є різні випадки в житті, але навіть коли ти сам у скрутному становищі, все одно можеш допомогти іншим . Найдоступніший ресурс- наша доброта. Досліджено , що людині потрібно 8 обіймів на день, щоб почуватися щасливою. Тож сьогодні ми організувати флешмоб «Free Hags» серед учнів, вчителів, що зробить всіх трішечи щасливішими.

18:09 19.03.2019

На Буковині ОТГ матимуть правову підтримку юстиції в рамках проекту «Я маю право!»

На Буковині ОТГ матимуть правову підтримку юстиції в рамках проекту «Я маю право!»

Меморандуми про співпрацю із Головним територіальним управлінням юстиції у Чернівецькій області уклали Волоківська, Герцаївська, Новодністровська, Ставчанська, Чагорська, Хотинська, Вашковецька, Мамаївська об’єднані територіальні громади. Під час відповідної робочої зустрічі обговорювали питання підвищення правої спроможності об’єднаних територіальних громад та ту допомогу, яку керівники та жителі населених пунктів можуть отримати у рамках співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції.

11:28 18.03.2019

Вітання для переможниці районного етапу конкурсу дитячо-юнацької творчості на протипожежну та техногенну тематику

Вітання для переможниці районного етапу конкурсу дитячо-юнацької творчості на протипожежну та техногенну тематику

22 лютого 2019 року на базі Глибоцького РБТДЮ було підбито підсумки Районного етапу конкурсу дитячо-юнацької творчості на протипожежну та техногенну тематику. Усього на Конкурс подано 57 робіт (номінації: «Мистецький напрямок», «Літературний напрямок»). Враховуючи майстерність виконання робіт, оригінальність, відповідність тематиці Конкурсу та відповідно до рішення журі учениця 5 класу Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Черней Дарина посіла почесне ІІ місце у номінації «Літературний напрямок» із творчою роботою на тему «У сіні вогню не сховаєш...» (керівник – Генкул Романа Богданівна, учитель української мови та літератури).

11:19 18.03.2019

Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2019 рік

Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2019 рік

Оновлений Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2019 рік розрахували експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (програма «U-LEAD з Європою»). Він показує громадам, наскільки їх реальна мережа відповідає моделі, фінансування якої забезпечує держава.

16:37 14.03.2019

Свято 8-го Березня у Валякузьминській  ЗОШ

Свято 8-го Березня у Валякузьминській ЗОШ

У переддень жіночого свята 8 Березня у Валякузьминській школі відбулося свято присвячене всім жінкам, матерям, бабусям. Свою любов, шану, подяку за нелегкий труд, передали наші талановиті учні в своїх піснях, танцях всім жінкам, присутнім у святковому залі. Роль ведучих на свято припало учням 9-класникам, саме хлопцям, адже вони відчули себе у ролі справжній джентльменів, а дівчата були неперевершеними леді. Цьогорічний захід був у стилі ретро, де учні активно підготувалися, щоб відповідати образу. Від кожного класу лунали щирі дитячі слова привітання, промінь дитячої любові, ніжності торкнувся кожної жінки, яка лагідними руками пестить, засіває добром душі та серця дітей – це вчителі, працівники школи, кухарі, лікарі і, звичайно, рідні, дорогі мами і бабусі. 

16:09 14.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь