A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Як повинен діяти працівник, якщо роботодавець заборгував заробітну плату

Фото без описуУправління Держпраці у Чернівецькій області інформує, як повинен діяти працівник, якщо роботодавець заборгував заробітну плату.

Найперше, працівник має право подати відповідну заява на ім’я керівника про виплату заробітної плати.

Аналогічна заява про вирішення питання виплати заробітної плати має бути подана до профспілки.

Якщо безпосередні переговори з керівником не призвели до виплати зарплати.

Ще одна можливість - звернення до комісії по трудових спорах.

Якщо комісія по трудових спорах не створена або працівник не погоджується з рішенням комісії, слід подати  позовну заяву до місцевого суду про примусове стягнення заборгованості із виплати заробітної плати.

На будь якому етапі працівник має можливість звернутися до Держпраці або її територіального органу зі скаргою на дії роботодавця для притягнення його до кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Управління Держпраці у Чернівецькій області зазначає: належна виплата заробітної плати - обов’язок роботодавця.

Чинним  трудовим законодавством визначено вимогу щодо періодичності  виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій.

Роботодавець повинен виплачувати заробітну плату працівникові не рідше двох разів на місяць.   

Суб’єкт господарювання не має права в односторонньому порядку ухвалювати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством.

Тому навіть за наявності заяви працівника з проханням виплачувати заробітну плату раз на місяць,  виплата зарплати в такий спосіб є порушенням трудового законодавства.

Статтею 110 Кодексу законів про працю України встановлено, що при кожній виплаті заробітної плати власник, або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника про розміри оплати праці, про дані, що належать до періоду, за який проводиться оплата праці, а саме: 

загальна сума заробітної плати з детальним розшифруванням за видами виплат;

розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати;

сума, що належить до виплати.

Повідомлення роботодавцем працівника про заробітну плату повинне проводитися при кожній виплаті.

 

 

Дата: від до Скинути

Інспекторський склад Чернівецького районного управління, відвідав Волоківський ліцей, де провів зустріч та знайомство працівників МПО Волоківської громади із ДЮРП ОЗО Волоківського ліцею

Інспекторський склад Чернівецького районного управління, відвідав Волоківський ліцей, де провів зустріч та знайомство працівників МПО Волоківської громади із ДЮРП ОЗО Волоківського ліцею

Інспекторський склад Чернівецького районного управління, відвідав Волоківський ліцей, де провів зустріч та знайомство працівників МПО Волоківської громади із ДЮРП ОЗО Волоківського ліцею. Представникам ДЮРП, в класі безпеки ліцею, було проведено перше заняття, в ході познайомилися з кожним учасником, розповіли про пожежну та мінну безпеки та наголосили на важливу роль ДЮРП в просвітницькій роботі. Представники МПО на території ліцею провели показове заняття з пожежним автомобілем.  

12:03 10.04.2024

Міжмуніципальне співробітництво громад: досягнення та виклики програми USAID DOBRE

Міжмуніципальне співробітництво громад: досягнення та виклики програми USAID DOBRE

3 квітня 2024 року у м. Київ відбувся захід «Міжмуніципальне співробітництво громад: досягнення та виклики програми USAID DOBRE» на якому в рамках угоди «Про співробітництво між Великокучурівською та Волоківською сільськими територіальними громадами» брала участь і сільський голова Валентин Глопіна.

16:53 04.04.2024

Дякуємо за підтримку

Дякуємо за підтримку

В цей нелегкий час для України, весь світ єднається у відчайдушній боротьбі проти агресора. Небайдужі громадяни роблять все, щоб забезпечити усім необхідним та допомогти тим, хто цього потребує. Волоківська сільська рада отримала гуманітарну допомогу від президента округу Швабія Мартіна Зайлера для військових та вразливих категорій населення. Висловлюємо слова щирої вдячності за надану гуманітарну допомогу. Надаючи допомогу в цей нелегкий для всіх нас час, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте надію, що разом ми подолаємо будь які негаразди. Дуже приємно працювати з людьми, які вболівають за життя і здоров’я тих, хто потребує допомоги. Ще раз дякуємо за турботу і участь, підтримку та Ваші щирі і чуйні серця. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

13:43 02.04.2024

Угода про співробітництво

Угода про співробітництво

Враховуючи дружні відносини та співробітництва між Румунією та Україною, які ґрунтуються на взаємній повазі та підтримці в різних сферах спільного інтересу, комуна Думбравень Сучавського Повіту (Румунія) та Волоківська сільська територіальна громада Чернівецької області 01.04.2024 року погодились  налагодити співпрацю у сферах взаємного інтересу для спільного просування деяких проектів економічного та соціального розвитку на користь громад підписуючи офіційну Угоду про співпрацю.

10:55 02.04.2024

Нещодавно було закуплено всі необхідні матеріали для проведення ремонтних робіт в школах та садочках громади

Нещодавно було закуплено всі необхідні матеріали для проведення ремонтних робіт в школах та садочках громади

Волоківська сільська рада вже готується до  літнього періоду. Так, нещодавно було закуплено всі необхідні матеріали для проведення ремонтних робіт в школах та садочках громади. Було придбано фарби, ґрунтовки, шпаклівки, щітки, розчинники та інші необхідні матеріали.

10:46 18.03.2024

В Волоківській сільській раді оголошено добір на зайняття посади державної служби Начальника відділу освіти Волоківської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

В Волоківській сільській раді оголошено добір на зайняття посади державної служби Начальника відділу освіти Волоківської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», в Волоківській сільській раді оголошено добір на зайняття посади державної служби Начальника відділу освіти Волоківської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

09:32 12.03.2024

Військовий збір: від початку року буковинці сплатили до державного бюджету майже 63 млн грн

Військовий збір: від початку року буковинці сплатили до державного бюджету майже 63 млн грн

Військовий збір: від початку року буковинці сплатили до державного бюджету майже 63 млн грн Буковинці впродовж січня – лютого 2024 року на фінансування потреб Збройних сил України у зв’язку з російською агресією на території України сплатили майже 63,0 млн грн військового податку – інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

13:41 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь