Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Свято Масляної у Волоківському ДНЗ

Свято Масляної у Волоківському ДНЗ

Вчора у Волоківському садочку, у старшій групі, вихователі Пентелейчук Фелічія Іванівна та Могильовська Олена Харитонівна  організували свято «Масляної» зі смачними смаколиками. Це стародавнє слов'янське народне свято, яке присвячене пробудженню від зимової сплячки, оглядинам, сватанню, теплому весняному сонечку і відзначається на момент зустрічі зими з весною. Масляна відзначається за тиждень до Великого посту, який, в свою чергу, починається за 7 тижнів до Великодня. Масляна походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Головний символ Масляної – це, звичайно ж, млинці. Круглі, рум'яні, гарячі прямо з печі, млинці символізують сонце. 

17:52 05.03.2019

Володимир Івасюк – перлина духовності України

Володимир Івасюк – перлина духовності України

Цього року нашому талановитому землякові, всесвітньо відомому Маестро Володимиру Івасюку могло б виповнитися 70 років. Яскрава нитка його життя обірвалася надто рано і трагічно, але Володимир Івасюк за 30 років встиг залишити по собі значущий спадок.  Секрет геніальності його пісень намагаються розгадати музикознавці і критики, поціновувачі і скептики дотепер. 4 березня 2019 року в Грушівському НВК І-ІІ ст. пройшли заходи щодо відзначення 70-річчя з дня народження видатного українського композитора Володимира Івасюка. Заступник директора з ВР та педагог-організатор провели інформаційну лінійку щодо життя та творчості композитора.

16:48 05.03.2019

Тиждень іноземних мов у Валякузьминській ЗОШ

Тиждень іноземних мов у Валякузьминській ЗОШ

З 25 лютого по 01 березня 2019 року в Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району пройшов Тиждень іноземних мов. Відповідно до плану відбулося урочисте відкриття предметного Тижня і оголошення плану проведення основних заходів. Учні 9 касу Грінчук Євгеній та Стрілецька Юлія відчули себе в ролі справжніх артистів, а вчитель англійської мови Токар І. Б. ознайомила учнів із планом Тижня.

16:27 04.03.2019

ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ КОМУНІКАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ – ЦЕНТРУ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ У ВОЛОКІВСЬКІЙ ОТГ

ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ КОМУНІКАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ – ЦЕНТРУ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ У ВОЛОКІВСЬКІЙ ОТГ

1 березня, у перший день весни, коли природа розпочинає свій новий цикл життя, відбулося офіційне відкриття нового простору для комунікації та розвитку – Центру економічного зростання у Волоківській ОТГ. Це є першим таким місцем, де будуть поєднуватися різні категорії населення громади – школярі, молодь, підприємці, активні громадяни для корисного спілкування, для вирішення суспільних викликів та саморозвитку.

21:46 01.03.2019

Свято «Мерцишор» у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Свято «Мерцишор» у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст.

У Волоківській ЗОШ вже розпрощалися з зимою, та організували святкові заходи до першого дня весни. За давньою традицією у перший день весни прийнято дарувати «Мерцишор» - декоративна прикраса зроблена власноруч.

16:51 28.02.2019

Волоківська ОТГ отримала шанс на допомогу у створенні ЦНАП-у за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

Волоківська ОТГ отримала шанс на допомогу у створенні ЦНАП-у за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

У грудні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила третій раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 327 заявок із 22 областей України та відібрала 151 заявку для подальшого аналізу спроможності громад та розробки Технічних Завдань для створення чи модернізації ЦНАП. З 1 березня 2019 року кожну громаду зі списку будуть контактувати та відвідувати уповноважені спеціалісти Програми. Протягом березня-червня 2019 року для кожної спроможної громади буде складене Технічне Завдання для створення чи модернізації ЦНАП із розподілом зобов’язань між Програмою та громадою.

16:40 28.02.2019

Сьогодні, 25 лютого - Перший офіційний Державний герб України

Сьогодні, 25 лютого - Перший офіційний Державний герб України

З історії відомо, що з найдавніших часів символ тризуба шанувався як своєрідний магічний знак, оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам’ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Відомий серед народів Сходу і Середземномор’я з найдавніших часів, на українських землях з II ст. Існує до 30 теорій походження і значення тризуба, на приклад: сокіл, якір, символ триєдинства світу тощо.

15:01 25.02.2019

Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст..

Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст..

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань. А сприяння, активне сприяння в цьому - є єдина причина, по якій здійснюється це велике таїнство, дане нам Богом. Адже погодьтеся: не важливо, пливемо ми за течією чи проти, але важливо - на краще або гірше, і важливо, що рухаємося, і рухаємося по милості Божій. 20-е лютого 2014-го року стало якоюсь переломною датою цієї надії на краще для всього українського народу. З метою вшанування пам′яті мужніх учасників подій на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій (2013-2014), яких українці називають просто – Герої Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави 20 лютого у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд виховних заходів, а саме: інформаційні хвилини з переглядом відеофільмів про події 2013/2014 рр., години спілкування по класах на тему: «Герої ніколи не вмирають, герої в нашій пам’яті завжди», в холі оформлено дошку з матеріалами про події на Майдані, вчителем Захисту Вітчизни проведено урочисте марширування в честь Героїв Небесної Сотні у виконанні учнів 10-11-х класів, піднято державний прапор України. 20 лютого була проведена лінійка-реквієм із вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні «Вогонь пам’яті»

14:32 25.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь