Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Безпека під час весняно-польових робіт

Безпека під час весняно-польових робіт

Весняно–польові роботи – напружений етап річного циклу агропромислового виробництва. Зокрема, у березні – квітні сільськогосподарськими підприємствами виконується біля третини річного обсягу польових тракторних і, майже, така ж частка транспортних робіт. У цей час пожвавлюються також інші роботи в агропромисловому виробництві. Зростає, в порівнянні із зимовими місяцями, кількість зайнятих на ручних роботах працівників, у першу чергу, на технологічному обслуговуванні та забезпеченні роботи посівних та інших машино – тракторних агрегатів. Все це об’єктивно збільшує вірогідність травматизму, особливо при недотриманні правил техніки безпеки та охорони праці і внаслідок неналежної організації робіт.

11:03 26.03.2019

Волока виграла кубок Глибоцького району з міні-футболу

Волока виграла кубок Глибоцького району з міні-футболу

У неділю, 24 березня, відбувся фінал кубка Глибоцького району з міні-футболу. Право зіграти у ньому здобули команди із Чагора та Волоки. На шляху до фіналу чагорці обіграли своїх суперників із Йорданешт (4:2), Кам’янки (7:2) та Станівців (3:1). У свою чергу, ФК «Волока» до фіналу здолала опір команд із Приворок (технічна перемога), Глибоки (перемога по пенальті) та Коровії (8:1). Фінал видався напруженим, безкомпромісним, цікавим — такий, як і повинен бути вирішальний поєдинок, в якому у грі перебувають трофей та звання найкращого.  Цього дня влучнішими були футболісти із Волоки, які і стали володарями кубка Глибоцького району з міні-футболу сезону 2019 року, здобувши перемогу по пенальті своїх суперників із Чагора з рахунком 3:1 (основний час завершився в нічию 2:2).

09:13 26.03.2019

НЕДОБРОСОВІСНІ БІЗНЕСМЕНИ БУКОВИНИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ СПЛАТЯТЬ ПОНАД 619 ТИС. ГРН. ШТРАФНИХ САНКЦІЙ

НЕДОБРОСОВІСНІ БІЗНЕСМЕНИ БУКОВИНИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ СПЛАТЯТЬ ПОНАД 619 ТИС. ГРН. ШТРАФНИХ САНКЦІЙ

Упродовж січня - лютого 2019 року суб’єкти господарювання нашого краю отримали 672 ліцензії, з них 384 - на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 288 - тютюнових виробів. За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 1,8 млн. грн. - повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

12:47 25.03.2019

На зустріч бізнесу

На зустріч бізнесу

22 березня у Центрі економічного зростання відбулась неформальна зустріч між місцевими підприємцями, представниками місцевого самоврядування та представниками європейської фірми CTC Ecoair. На зустрічі обговорювали новітні технології в плані енергозбереження, наприклад використання теплових насосів, за для економії ресурсів та для покращення впливу на екогологію. Місцеві підприємці зацікавлені у модернізації власних підприємств, ділиляться своїм поглядом та досвідом в цьому питані, прозвучали  цікаві ідеї та потенційні можливості зекономити для бізнесу.

16:03 22.03.2019

Вітання для учениць Грушівського НВК

Вітання для учениць Грушівського НВК

Вітаємо учениць Грушівського НВК І-ІІ ст. з перемогою у районному етапі Конкурсу дитячо-юнацької творчості на протипожежну та техногенну тематику на базі Глибоцького РБТДЮ, а саме: Глопіну Кароліну Веніамінівну (І місце у номінації «Малюнок», середня вікова категорія) та  Шіман Андріану Андріанівну (ІІ місце у номінації «Малюнок», старша вікова категорія). На конкурс було подано 57 робіт, взяли участь учні з 21 школи району. Високоповажне журі врахували майстерність виконання робіт, техніку виконання, оригінальність, відповідність тематиці та насамперед естетичне бачення конкурсантів.

15:57 22.03.2019

Всесвітній день поезії відзначили у Грушівському НВК

Всесвітній день поезії відзначили у Грушівському НВК

21 березня у світі відзначають  метою якого є заохочення мовного розмаїття та підтримка мов, які зникають, за допомогою поезії. Цей день також покликаний сприяти розвитку поетичної творчості. Саме з метою популяризації поезії та вдосконалення вмінь виразного читання у Грушівському НВК І-ІІ ст. на уроках румунської та української літератури було проведено поетичний марафон. Учні декламували вірші, читали улюблену поезію, поринаючи у світ поетичного слова. Всі учасники і слухачі отримали задоволення від спілкування із прекрасним.

13:16 22.03.2019

21 березня - Всесвітній день лісу

21 березня - Всесвітній день лісу

Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу. Кожен рік, різні заходи святкують і підвищення обізнаності про важливість всіх видів лісів і дерев за межами лісів на благо нинішнього і майбутніх поколінь. Це ще одна нагода привернути увагу суспільства до важливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності.

15:57 21.03.2019

Волоківська ОТГ зустрічала фіналістів ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з румунської мови і літератури

Волоківська ОТГ зустрічала фіналістів ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з румунської мови і літератури

Інтелектуальні змагання – це не тільки спроба продемонструвати свої знання, а й хороша можливість потоваришувати з учнями-однодумцями. На Буковині проходить фінальний ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) кращих знавців румунської мови Чернівеччини та Закарпаття на базі Чернівецької гімназії №6 імені Олександра Доброго. Отож, після напруженого дня, учні-учасники вирушили за позитивними емоціями, які їм подарувала зустріч із однодумцями, ровесниками – учнями Волоківської ОТГ. Про незабутні враження та емоції від перебування на Буковині учні освітнього закладу залишили на згадку презенти та щирі побажання й сподівання на нові зустрічі.

15:53 21.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь