A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

"Згадайте нас - бо ми колись жили..."

"Згадайте нас - бо ми колись жили..."

23 листопада у Грушівському НВК відбулись тематичні заходи щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі українського народу, громадянської відповідальності за його майбутнє.

20:19 27.11.2018

Оголошення! Водіїв просять утриматися від поїздок.

Оголошення! Водіїв просять утриматися від поїздок.

За прогнозами синоптиків 26 листопада та протягом доби 27 листопада у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, на півдні Тернопільської, Хмельницької, на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг, місцями сильний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см.), на дорогах ожеледиця. В окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледиця.

15:24 26.11.2018

«Запали свічку пам'яті»

«Запали свічку пам'яті»

Щорічно у четверту суботу листопада вшановується пам'ять жертв Голодомору – мільйонів загиблих в результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках. Це були страшні часи, які залишили глибокі, болючі рани у наших серцях, бо й сьогодні ми згадуємо про голодомор зі сльозами на очах, вшановуємо пам'ять наших предків, які загинули внаслідок страшного голодування. «Запали свічку пам'яті» - під таким гаслом учнями Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. було вшановано пам'ять жертв Голодоморів 1932-33 роках в Україні. В школі був оформлений куточок пам'яті та запалені свічки на згадку про ті часи, коли люди помирали шукаючи кусочок хліба для себе та своїх дітей. Для учнів 4-х класів була проведена інформаційна хвилинка на тему: «Голодомор 32-33 рр як це було», під час якої вони дізналися багато нового, ознайомилися з фактами тих часів, про те як наш народ гинув внаслідок штучного голоду. З учнями старших класів був проведений перегляд відеофільму «Голодомор 32-33 рр на Україні». «Ось, яка велика ціна крихти хліба» - промайнуло в думках наших учнів, і вкінці нам лише залишається додати:

13:41 26.11.2018

Герої не вмирають...

Герої не вмирають...

21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене  з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…

13:34 26.11.2018

День Гідності і Свободи у Валякузьминській ЗОШ

День Гідності і Свободи у Валякузьминській ЗОШ

20 листопада 2018 року у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів до Дня Гідності і Свободи було проведено тематичну лінійку, яка була присвячена даній темі. Метою заходу було формування у вихованців почуття патріотизму, яке включає в собі такі базові складники як любов до Батьківщини, народу, діяльнісна відданість їм, суспільно значуща спрямованість діяльності людини, гуманістична моральність, готовність до самопожертви, почуття власної гідності. В межах заходу було надано об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття. Класним керівником 6 класу Сусак Людмилою Іванівною був проведений виховний захід на тему : « Україна - територія гідності та свободи». Також учні мали змогу переглянути фільм « Зима , що нас змінила»

20:02 23.11.2018

Волоківська ОТГ: громада, яка не лише ремонтує, а й будує!

Волоківська ОТГ: громада, яка не лише ремонтує, а й будує!

Волоківська об’єднана громада є однією з перших 10 громад, що утворились в 2015 році. Впродовж цих трьох років, що громада існує у статусі об’єднаної, вдалось значно покращити інфраструктуру в селах. Тут можна знайти перелік відремонтованих об’єктів та започаткованих ініціатив, які здійснені коштом різних джерел. Одним із важливих джерел розбудови інфраструктури громад є інфраструктурна субвенція. Волоківська ОТГ у 2016 році отримала субвенцію у розмірі 4,6 млн грн, у 2017 – 2,8 млн, а цього року – 1,9 млн грн.

19:55 23.11.2018

До уваги тим хто ще не обрав свого лікаря

До уваги тим хто ще не обрав свого лікаря

Україна  вже у процесі реформування системи охорони здоров'я. Починаючи з квітня цього року Міністерство охорони здоров'я оголосило кампанію «Лікар для кожної сім'ї». Українці мають  зробити для цього перший крок і підписати декларацію з лікарем первинної ланки: сімейним лікарем (дорослі та діти), терапевтом (дорослі) та педіатром (діти). У Міністерстві охорони здоров'я перш за все наголошують, що декларація  не є документом,  це - повідомлення пацієнта про намір обслуговуватися у конкретного фахівця в конкретному медичному закладі. Основний принцип приписної  кампанії «Лікар для кожної сім'ї» -  це те, що саме пацієнт вирішує у якого фахівця отримувати медичну допомогу. Такі речі як поділ районів на ділянки, медобслуговування за місцем прописки, чи по іншій реєстрації, - поступово відходять в минуле.

10:30 23.11.2018

Експертний аналіз бюджетів 665 ОТГ за 9 місяців 2018 року

Експертний аналіз бюджетів 665 ОТГ за 9 місяців 2018 року

Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні провели черговий аналіз показників фінансової діяльності 665 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) за підсумками дев’яти місяців 2018 року та порівняли зміну результатів показників рейтингу до І півріччя поточного року. Про це повідомила Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації.

12:24 22.11.2018

Святкування Дня Гідності та Свободи у Волоківській ЗОШ

Святкування Дня Гідності та Свободи у Волоківській ЗОШ

День Гідності та Свободи відзначили учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Метою заходу було: вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. Зі вступним словом до присутніх звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Марія Онофрійчук. У виховному заході взяли участь учні 11 класу (класний керівник - Ганна Димашок), 4 класів (класоводи: Каталіна Георгіца та Віолета Головач), інші учні та вчителі.

08:29 22.11.2018

Як європейці борються проти пластику і поліетилену – приклад для України

Як європейці борються проти пластику і поліетилену – приклад для України

У країнах Євросоюзу обмежувати використання поліетилену зобов'язали три роки тому. Ухвалена директива передбачає зменшення кількості використаного пластику наполовину до 2019 року. Кожна держава обирає свій варіант: накладає спеціальні податки або вводить заборони.

14:21 21.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь