A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

У 2022 РОЦІ ПЕНСІЙНА СЛУЖБА ОБЛАСТІ ЗАБЕЗПЕЧИЛА СВОЄЧАСНЕ ТА СТАБІЛЬНЕ ФІНАНСУВАННЯ ВСІХ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ

У 2022 РОЦІ ПЕНСІЙНА СЛУЖБА ОБЛАСТІ ЗАБЕЗПЕЧИЛА СВОЄЧАСНЕ ТА СТАБІЛЬНЕ ФІНАНСУВАННЯ ВСІХ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ

У 2022 році основним завданням діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області залишалося забезпечення стабільних та у повному обсязі виплат пенсій. Зокрема, за 2022 рік пенсіонерам Буковини профінансовано виплат на майже 9 млрд грн, у тому числі 5,9 млрд грн – через уповноважені банки. Аналіз свідчить, що понад 65% пенсіонерів області надають перевагу сучасному способу одержання пенсій – через установи уповноважених банків. Середній розмір пенсії в Чернівецькій області у грудні 2022 року склав 3791,05 грн, що на 16,1% більше порівняно з аналогічним показником 2021 року.

15:13 16.01.2023

Волоківська ТГ отримала генератор для закладу дошкільної освіти

Волоківська ТГ отримала генератор для закладу дошкільної освіти

Tериторіальні громади Буковини отримали 200 генераторів. Їх області передала німецька компанія Blau-Gelbes-Kreuz e.V. за підтримки клубу підприємців CBG. Генератори отримали всі 52 громади краю. Встановлять їх у дитячих садочках. «Обласна військова адміністрація постійно працює над покращенням умов проживання краян і внутрішньо переміщених осіб. Цю роботу проводимо, зокрема, за підтримки міжнародних організацій, волонтерів. Дякуємо усім меценатам, які допомагають нам у цьому. Цінуємо вашу підтримку і сподіваємося на подальшу успішну співпрацю. Разом працюємо на перемогу!», - сказав начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.  Вдячні благодійникам, які підставляють своє надійне плече буковинцям. У єдності наша сила.

15:00 16.01.2023

Оптимістичний та песимістичний прогноз. В Укренерго розповіли можливі сценарії в енергетиці на найближчі декілька місяців

Оптимістичний та песимістичний прогноз. В Укренерго розповіли можливі сценарії в енергетиці на найближчі декілька місяців

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький розповів, якими є оптимістичний та песимістичний сценарії в енергетиці на найближчі декілька місяців. «Я вважаю варіант блекауту країни сценарієм, скоріш, теоретичним, ніж тим, який має трапитися. Що стосується песимістичного сценарію…Напевно, його треба сформулювати таким чином: будуть продовжуватись обстріли, якщо при цьому буде виходити з ладу та генеруюча потужність, яку ми зараз в енергосистемі відновлюємо, відповідно це нівелюватиме наші зусилля по збільшенню генерації». За його словами, в такій ситуації відключення будуть планові, іноді в періоди похолодання. Також відключення можуть бути аварійні.

13:30 12.01.2023

Що  важливо знати при користуванні генератором!

Що важливо знати при користуванні генератором!

Фахівці  відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розробили  для користувачів, котрі використовують у роботі, або ж побуті  електрогенератори, відповідну пам’ятку .

15:11 10.01.2023

Грошова допомога під час війни: які державні та міжнародні виплати можуть отримати українці

Грошова допомога під час війни: які державні та міжнародні виплати можуть отримати українці

З початком повномасштабної війни на території України, тисячі українців вимушені були тікати від ракет та пострілів. Кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні перевищила 8 млн людей. І українська влада, і міжнародні організації почали підтримувати та допомагати ВПО, надаючи їм різноманітну допомогу.Детальніше читайте в нашому матеріалі.

13:36 10.01.2023

Податок на житло у 2023 році: скільки доведеться заплатити до бюджету

Податок на житло у 2023 році: скільки доведеться заплатити до бюджету

Незважаючи на війну українцям потрібно буде сплачувати у 2023 році податок на житло. Для деяких громадян сума податку може бути від 5000 гривень і вище, а декому доведеться заплатити і 25 тисяч. Норми щодо сплати податку на житло містяться у 266 статті Податкового кодексу України.

10:45 05.01.2023

Чи дійсний паспорт, термін дії якого закінчився під час воєнного стану: роз`яснює Державна міграційна служба

Чи дійсний паспорт, термін дії якого закінчився під час воєнного стану: роз`яснює Державна міграційна служба

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 року № 1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану» установлено, що паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану. 

13:20 03.01.2023

З 1 січня всі страхові виплати здійснює Пенсійний фонд: що це означає для громадян

З 1 січня всі страхові виплати здійснює Пенсійний фонд: що це означає для громадян

1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.  Попри війну, держава продовжує виконувати свої соціальні зобов’язання перед українцями, у тому числі, – із забезпечення державного соціального страхування. Зокрема, Уряд швидко та ефективно реалізував вимоги ухваленого у вересні Закону  №2620 щодо запровадження нової організаційної моделі соціального страхування в Україні. Згідно із Законом, з 1 січня виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України. Звертаємо увагу, що попри зміну органу, який здійснює страхові виплати, розмір цих виплат для громадян зберігається, а розмір деяких - навіть збільшується.

13:19 02.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь