A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Зміни до чинного законодавства у сфері насінництва і розсадництва

Зміни до чинного законодавства у сфері насінництва і розсадництва

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує, що у сфері насінництва і розсадництва внесено зміни до чинного законодавства. Так, прийнятий 16.11.2022 року Закон України  № 2763-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та насінництва і розсадництва у відповідність із положеннями законодавства Європейського Союзу», вдосконалив законодавство у сфері охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва і наблизив його до норм Європейського Союзу. А, згідно з доповненнями до ст.28 Закону України  «Про насіння та садивний матеріал», значно збільшаться штрафи за умисне виробництво, пакування фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу з метою продажу та використання торгівельної марки, яка зовнішньо нагадує торгівельну марку іншого виробника - маркування. Фальсифіковане насіння та/або садивний матеріал – це насіння та/або садивний матеріал, у маркуванні або пакуванні якого неправомірно використано торговельну марку, інше індивідуалізуюче позначення, зовнішнє оформлення пакування іншого виробника та/або які поширюються з неправдивою інформацією щодо сортових та/або посівних якостей насіння та/або садивного матеріалу.

10:04 27.02.2023

Рік незламності!

Рік незламності!

24 лютого 2022 року, день, коли росія напала на Україну , назавжди залишиться в пам'яті кожного, хто пережив це. Незалежно від того, де кожен українець зустрів війну – в Харкові, Києві, Львові, на фронті або у власному будинку, в дорозі або за кордоном, багато хто скаже, що за їхніми відчуттями, цей день ніколи не закінчувався. Протягом цих пекельних 366 днів криваві окупанти вбили 487 наших дітей, поранили – 954, зниклими вважаються 345 неповнолітніх. Внаслідок військової агресії росії загинуло понад 8 тисяч цивільних, 13 тисяч людей зазнали травм. «Небесне військо» поповнили понад 13 тисяч наших захисників. Мільйони українців були змушені покидати свої домівки і тікати за кордон, рятуючи власні життя.  Російські окупанти вщент зруйнували понад 170 тисяч будинків. Частково окупували території Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. 

10:13 24.02.2023

Дякуємо за підтримку нашої громади

Дякуємо за підтримку нашої громади

Волоківська сільська рада в рамках угоди про співпрацю з комуною Думбравень, Сучавського повіту (Румунія) отримала електрогенератор потужністю 6 кВт який буде забезпечити безперебійною роботою сільську раду та ЦНАП. Саме завдяки такої підтримки мешканці Волоківської ТГ та внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати якісні адміністративні послуги у важкі часи воєнного стану в Україні.

09:46 21.02.2023

День Героїв Небесної Сотні: 9 років кривавої дати

День Героїв Небесної Сотні: 9 років кривавої дати

Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя відстояли майбутнє нашої держави. 20 лютого в Україні вшановують День пам'яті Героїв Небесної Сотні. "Небесна Сотня — перші герої російсько-української війни". Боротьба за європейське майбутнє в Україні триває вже 9 років. Сьогодні, як жодного року до того, ми бачимо справжню ціну свободи та незалежності, коли тисячі наших військових боронять державу від російського окупанта. 

10:53 20.02.2023

Впродовж першої хвилі у Чернівецькій області надійшло 25 заявок на отримання  мікрогранту

Впродовж першої хвилі у Чернівецькій області надійшло 25 заявок на отримання мікрогранту

Впродовж першої хвилі подачі заявок ( з 1 по 12 лютого 2023 року) в рамках урядової програми єРобота у Чернівецькій області надійшло 25 заявок на отримання  мікрогранту.  Комісія Чернівецького обласного центру зайнятості провела співбесіди із 20 учасниками урядової програми, решта – отримали негативну скорингову оцінку банку. Рішення щодо кожної заявки приймає Державний центр зайнятості. Про результати розгляду всі заявники отримають відповідь через Дію після 3 березня.

09:41 20.02.2023

Без обмежень світла: 17 лютого у Чернівецькій області проведуть режимний день

Без обмежень світла: 17 лютого у Чернівецькій області проведуть режимний день

Використовувати електроенергію без обмежень. Саме це краяни зможуть робити завтра, 17 лютого. Цей день на Буковині буде режимний. Це означає, що не застосовуватимуть відключення за графіками. Натомість фахівці проводитимуть виміри погодинного активного навантаження у споживачів, щоб отримати точну інформацію про обсяги реального споживання області на цей період. Шановні краяни! Плануйте завтра свою роботу без обмежень світла, щоб фахівці зрозуміли, скільки області потрібно електроенергії для нормального функціонування.

15:27 16.02.2023

Роботодавці за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних можуть отримати компенсації

Роботодавці за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних можуть отримати компенсації

Наразі уряд розширив програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій безробітних. Ці програми спрямовані для покращення ситуації на ринку праці за рахунок розширення програм виплат компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій безробітних, яким складно знайти роботу, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

11:58 16.02.2023

Україна відзначає День єднання

Україна відзначає День єднання

Сьогодні Україна відзначає День єднання. Його заснував 16 лютого 2022 року, президент України Володимир Зеленський на тлі попереджень про можливу війну. Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали дату - 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це - країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць. "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднання 16 лютого.  Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

09:56 16.02.2023

Виїзд закордон обмежено для посадовців та держслужбовців: винятки та посилання на НПА

Виїзд закордон обмежено для посадовців та держслужбовців: винятки та посилання на НПА

Відтепер виїзд закордон обмежено для посадовців та держслужбовців (винятки та посилання на НПА). Зміни передбачають, що виїзд за кордон народних депутатів і депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих за відповідними органами працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження. Детальніше про це на сайті Держприкордонслужби за посиланням:  https://dpsu.gov.ua/

10:40 15.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь