A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Тарифи на електроенергію: стало відомо, які зміни чекають на українців у 2023 році

Тарифи на електроенергію: стало відомо, які зміни чекають на українців у 2023 році

Уряд України після повномасштабного вторгнення російських окупантів заборонив підвищення комунальних тарифів, зокрема на електроенергію. Проте через серйозні пошкодження енергооб'єктів внаслідок ракетних атак державі складно компенсувати різницю у ціні на комунальну послугу. Економісти спрогнозували ситуацію на 2023 рік. Як відомо, тарифи на електроенергію залишаться без змін до 31 березня 2023 року. Кабмін може продовжити дію мораторію на підвищення ціни комунальної послуги.

11:44 30.12.2022

Скільки готівки можна зняти під час блекауту і де це зробити

Скільки готівки можна зняти під час блекауту і де це зробити

Через загрозу повного блекауту внаслідок масованого ракетного обстрілу, системно важливі банки об'єднались у єдину систему – Банк незламності (POWER BANKING). В рамках POWER BANKING діятиме й так званий національний роумінг, котрий запроваджено у відділеннях об'єднаної мережі банків. Його мета – надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу. У середньому сума становить від 10 – 20 тисяч на операцію за добу. За дорученням Президента України та уряду місцеві адміністрації працюють над створенням мережі Пунктів незламності. Своєю чергою банки готуються за можливості забезпечити частину Пунктів незламності банкоматами та терміналами самообслуговування. За інформацією, яку вже надали банки НБУ, в окремих Пунктах незламності вже є: Ощадбанк 57 банкоматів та 38 інформаційно-платіжних терміналів – у Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях;

11:19 29.12.2022

Правоохоронці нагадали буковинцям про заходи безпеки під час новорічно-різдвяних свят

Правоохоронці нагадали буковинцям про заходи безпеки під час новорічно-різдвяних свят

Буковинські поліцейські звертаються до громадян з проханням не ігнорувати правила особистої безпеки,  зокрема сигнали тривоги. Також варто пам’ятати про дію комендантської години на період воєнного стану, яка діє з 00.00 до 5.00 години і про заборону використання піротехнічних засобів! Порушників буде притягнуто до відповідальності. З метою посилення охорони публічної безпеки та порядку поліцейські збільшили кількість нарядів у вечірній і нічний час. Якщо зникне зв’язок, поліцейські спільно з рятувальниками повідомлятимуть громадян про початок і відбій повітряної тривоги за допомогою гучномовців. Рекомендуємо громадянам запастися додатковими джерелами енергії, не нехтувати правилами пожежної безпеки під час використання генераторів, пічного опалення та інших засобів для освітлення.

10:55 28.12.2022

Податки та ліміти для ФОП: що зміниться з нового року

Податки та ліміти для ФОП: що зміниться з нового року

Згідно з держбюджетом на 2023 рік, ФОП матимуть нові розміри єдиного соціального внеску та ліміти. Ліміти доходу для ФОП розраховуються від мінімальної зарплати. Фізособи-підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, повинні дотримуватися граничної межі щодо своїх доходів. Адже у разі її перевищення їм доведеться перейти на загальну систему оподаткування. Зазначений показник прив'язаний до розміру мінімальної зарплати.

11:27 27.12.2022

В Україні стартує програма заміни старих лампочок на нові LED-лампи

В Україні стартує програма заміни старих лампочок на нові LED-лампи

З нового року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання і в такий спосіб зробити свій внесок у балансування електросистеми України. Це суттєва економія. До прикладу, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції. Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно лише попередньо залишити заявку у «Дії», прийти у відділення Укрпошти й обміняти 5 ламп старого зразка на таку ж кількість світлодіодних.

10:51 26.12.2022

ДО  УВАГИ  ГРОМАДЯН

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН

      Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.09. 2020 №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», установлено, що фізичним особам, які надають соціальні послуги, щомісячні компенсаційні виплати, призначені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004. №558 «Про затвердження порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» проводяться до дати призначення таким фізичним особам іншої виплати на догляд, установленої законодавством, або до 31 грудня 2022 року.  Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 №1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі» для осіб, які отримують щомісячні компенсаційні виплати, призначені відповідно до постанови КМУ від 26.07.1996 №832        «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян» установлено до 31 грудня 2022 року перехідний період для можливості призначення таким особам іншої виплати на догляд, встановленої законодавством, а саме: постановою №859 або постановою №1040.

10:48 23.12.2022

Як зберегти електроприлади під час відключень світла та уникнути пожежі?

Як зберегти електроприлади під час відключень світла та уникнути пожежі?

Часті перепади напруги після відновлення електропостачання можуть стати причиною виходу з ладу побутової техніки, не виключено також її загоряння. Декілька простих корисних порад, як цього уникнути. Електроприлади запускайте по черзі. Наприклад, спочатку зарядіть телефон, а через пів години – увімкніть пральну машину. Купуйте лише сертифіковану електротехніку в ліцензованих точках продажу. Використовуйте їх відповідно до інструкції. Контролюйте використання приладів обігріву та генераторів. При зникненні світла відімкніть від мережі бойлери, пральні машини, електронагрівачі, електроплити та чайники. Так ви убезпечите техніку від поломки.

11:37 07.12.2022

З Днем місцевого самоврядування

З Днем місцевого самоврядування

7 грудня в Україні відзначають своє професійне свято, всі хто дотичний до місцевого самоврядування.  Цьогоріч, ми відзначаємо наше свято у найскладніший період в історії незалежної України, коли росія напала на українську землю. Багато представників місцевого самоврядування зі зброєю у руках стали до лав Збройних сил України на захист її територій та суверенності. Приміщення і адміністративні будівлі селищної ради, старостатів, комунальних установ перетворилися, спершу, на Пункти прийому гуманітарної допомоги і внутрішньо переміщених осіб, волонтерські центри, а згодом іще додалися Пункти обігріву і незламності.

09:41 07.12.2022

З Днем Збройних сил України

З Днем Збройних сил України

День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини.

10:36 06.12.2022

Основні зміни у порядку надання житлових субсидій з грудня 2022 року

Основні зміни у порядку надання житлових субсидій з грудня 2022 року

З метою врегулювання найбільш актуальних питань щодо надання населенню житлових субсидій в умовах воєнного стану Урядом у вересні поточного року прийнято рішення щодо передання функцій з призначення, нарахування і виплати житлових субсидій від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України. У вересні – грудні 2022 року нарахування житлових субсидій проводять, як і раніше, органи соціального захисту населення, а виплачують відповідні кошти органи пенсійного фонду України.

11:11 01.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь