A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Найпопулярніші схеми шахрайства: застерігає кіберполіція.

Найпопулярніші схеми шахрайства: застерігає кіберполіція.

Понад 80% звернень громадян до кіберполіції - шахрайство. Про це розповів начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець в ефірі телемарафону «Єдині новини». «Найпопулярніші схеми зловмисників – продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства та фішинг. Від початку повномасштабної війни додалися ще схеми псевдоевакуаційних перевезень з регіонів, де точаться бойові дії, а також надання в оренду неіснуючого житла. Також ми викриваємо схеми псевдоволонтерських зборів грошей», – розповів Виходець. Також Виходець порекомендував громадянам, насамперед, переказувати гроші на благодійність лише перевіреним особам або офіційним фондам.

13:58 16.03.2023

Пишаємось нашим Героєм!

Пишаємось нашим Героєм!

Павленко В’ячеслав Тодорович 19.09.1976 року народження мешканець с. Волока Чернівецького району Чернівецької області, захищав нашу Державу ще з 2015 році на сході України, 24 лютого 2022 року він у складі 128 Закарпатської гірської-штурмової бригади мужньо захищав місто Київ за що 26.04.2022 року Указом Президента України Володимира Зеленського №281 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, також 03.04.2022 року наказом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерала-полковника О. Сирьського  №262 відзначений почесним нагрудним знаком командувача Сухопутних військ Збройних Сил України «За Службу».

08:27 16.03.2023

День державного гімну України

День державного гімну України

10 березня – День державного гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом. Саме цього дня у 1865 році в польському місті Перемишль на Шевченкових роковинах уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського. 

11:46 10.03.2023

Державна служба України із надзвичайних ситуацій оголошує створення та набір в Дружини юних рятувальників-пожежних.

Державна служба України із надзвичайних ситуацій оголошує створення та набір в Дружини юних рятувальників-пожежних.

Всім бажаючим приєднатися до даного руху необхідно пройти анкетування за QR-кодом. Юні рятувальники та рятувальниці, наш дружній рятувальний колектив чекає на Вас. Топ-5 причин, чому варто долучитися до руху юних-рятувальників:

10:44 10.03.2023

Спалювання сухої трави та сміття – це злочин!

Спалювання сухої трави та сміття – це злочин!

За період 2022 року на території Чернівецького району зареєстровано 1 128 пожеж сухої рослинності на відкритій території, що на 230% перевищує показники 2021 року. В результаті загорання сухої трави знищено 18 будівель та завдано збитків на понад 3 млн грн. Така статистика свідчить, що громадяни району нехтують закликами  рятувальників не провокувати пожежі та продовжують порушувати елементарні правила безпеки та вимоги чинного законодавства. 

10:55 09.03.2023

Розпочато новий етап спільної роботи для зниження рівня незадекларованої праці

Розпочато новий етап спільної роботи для зниження рівня незадекларованої праці

В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і неформальна економіка наносять невиправної шкоди обороноздатності країни.  Намагаючись збільшити свої прибутки,  деякі роботодавці уникають укладення трудових договорів і, відповідно, сплати податків.

11:11 08.03.2023

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку (Розділ «Охорона навколишнього природного середовища) проекту «Детальний план території для розміщення торговельно-розважального центру

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку (Розділ «Охорона навколишнього природного середовища) проекту «Детальний план території для розміщення торговельно-розважального центру

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку (Розділ «Охорона навколишнього природного середовища) проекту «Детальний план території для розміщення торговельно-розважального центру на земельних ділянках з кадастровими номерами 7321080900:02:002:0813, 7321080900:02:002:0812, площею 3.26 га та 0.24 га в адміністративних межах Волоківської сільської ради  Чернівецького району Чернівецької області (за межами населеного пункту)»

09:28 07.03.2023

Оголошення!

Оголошення!

Волоківська сільська рада оголошує громадське обговорення ДПТ (детального плану територій), що починається з 09-го березня 2023 року і триватиме до 07-го квітня 2023 року. Громадські слухання відбудуться 11-го квітня 2023 року об 10:00 год. в приміщенні Волоківської сільської ради за адресою: с. Волока, вул. Александрі, буд. 51 А.

16:50 06.03.2023

Сумна звістка

Сумна звістка

Вже рік як не поспішає  в Україну  весна.  Гірким видався рік для всіх українців, лютий ворог приніс розруху, смерть, нечуване  горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України. На превеликий жаль, не обминула біда  і нашу громаду - східний вітер приніс на своїх чорних крилах  сумну звістку з Донецької області. Там 8 лютого отримав кульове поранення живота в наслідок стрілецького бою з противником, солдат ЗАВ‘ЯЛОВ СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ 15.02.1978 року народження, бойовий медик.  Перебуваючи на лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі 02.03.2023 року - ЗАВ‘ЯЛОВ СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ загинув за незалежність та територіальну цілісність України.

16:31 05.03.2023

Зміни до чинного законодавства у сфері насінництва і розсадництва

Зміни до чинного законодавства у сфері насінництва і розсадництва

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує, що у сфері насінництва і розсадництва внесено зміни до чинного законодавства. Так, прийнятий 16.11.2022 року Закон України  № 2763-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та насінництва і розсадництва у відповідність із положеннями законодавства Європейського Союзу», вдосконалив законодавство у сфері охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва і наблизив його до норм Європейського Союзу. А, згідно з доповненнями до ст.28 Закону України  «Про насіння та садивний матеріал», значно збільшаться штрафи за умисне виробництво, пакування фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу з метою продажу та використання торгівельної марки, яка зовнішньо нагадує торгівельну марку іншого виробника - маркування. Фальсифіковане насіння та/або садивний матеріал – це насіння та/або садивний матеріал, у маркуванні або пакуванні якого неправомірно використано торговельну марку, інше індивідуалізуюче позначення, зовнішнє оформлення пакування іншого виробника та/або які поширюються з неправдивою інформацією щодо сортових та/або посівних якостей насіння та/або садивного матеріалу.

10:04 27.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь