A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Увага! Подбайте про власну безпеку в темний час доби!

Увага! Подбайте про власну безпеку в темний час доби!

Подбайте про власну безпеку в темний час доби! Враховуючи що вулиці не освітлюються,  пішохіди становляться мало помітними водіям транспортних засобів. Щоб вас помічали усі учасники дорожнього руху радимо прислухатись до порад: носіть одяг з світло відбиваючими елементами, або можна придбати спеціальні світловідбивні стрічки та браслети. Їх варто причепити до рухомих частин тіла. Також радимо надавати перевагу одягу світлих кольорів. І майте при собі звичайний ліхтарик. 

17:29 24.11.2022

Увага! Пункт незламності!

Увага! Пункт незламності!

Шановні мешканці Волоківської громади доводимо до Вашого відома що на території Волоківської сільської ради працюють пункт незламності в якому бажаючі можуть зарядити мобільні телефони, випити гарячого чаю, скористатись Інтернетом під час довготривалого відключення електроенергії. Пункт незламності – приміщення Волоківської сільської ради, який знаходиться за адресо: с. Волока, вул. В.Александрі буд 51А.

17:27 23.11.2022

З днем Гідності і Свободи!

З днем Гідності і Свободи!

В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Цьогоріч День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф, яке розпочалося 24 лютого. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

10:06 21.11.2022

Увага! Погіршення погодних умов!

Увага! Погіршення погодних умов!

На Буковині значно погіршилися погодні умови. Україну накриє циклон який рухається з Чорного моря, він принесе дощ та опади у вигляді мокрого снігу, з морозом і вітром з поривами 15-20 мс. Температура повітря буде поступово знижатися  до -5 С морозу. На дорогах буде ожеледиця, тож водіїв закликають замінити автомобільні шини та зважити на погодні умови плануючи поїздки на дальні відстані, аби не наражати себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

14:53 17.11.2022

В «Дії» відтепер можна отримати витяг про місце проживання

В «Дії» відтепер можна отримати витяг про місце проживання

У Мінцифри завершили бета-тестування послуги у смартфоні і тепер українці можуть згенерувати один із найпопулярніших документів за кілька кліків. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України. Як отримати витяг у телефоні читайте нижче:

12:28 17.11.2022

Правила протипожежної безпеки під час відключення електроенергії

Правила протипожежної безпеки під час відключення електроенергії

До уваги всім мешканцям громади декілька порад про протипожежну безпеку при використанні свічок, генераторів, пічного опалення та газових пальників. Для захисту оселі від пожежі обов’язково запасіться вогнегасником.

12:25 16.11.2022

КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПЕНСІЙНИХ ПИТАНЬ – ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПЕНСІЙНИХ ПИТАНЬ – ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Детальні роз'яснення законодавчих засад пенсійного забезпечення та індивідуальні консультації з пенсійних питань надав мешканцям Волоківської територіальної громади начальник відділу обслуговування громадян №4  Іван Крецу під час прийому громадян на віддаленому робочому місці. Представник Фонду поінформував про головні чинники, які справляють вплив на визначення розміру пенсійної виплати, ознайомив із нововведеннями щодо порядку виплати й призначення  субсидій і пільг на сплату житлово-комунальних послуг. Зазначив, що з 1 жовтня 2022 року Пенсійний фонд забезпечує фінансування, а з 1 грудня здійснюватиме й призначення цих видів державної допомоги.

14:19 14.11.2022

Фінансова допомога від міжнародної організації: хто може отримати

Фінансова допомога від міжнародної організації: хто може отримати

Міжнародна організація  Handicap International – Humanity & Inclusion надаватиме фінансову підтримку сім’ям ВПО та незахищеним родинам Буковини. Про це повідомляє Чернівецька військова адміністрація. Протягом трьох місяців будуть виплачувати 2200 гривень на особу з можливістю продовження надання коштів, залежно від потреб людини. Програма підтримки є додатковою до будь-якої державної допомоги. Деталі читайте нижче:

14:15 14.11.2022

Волока — футбольний лідер Буковини

Волока — футбольний лідер Буковини

Цього сезону волоківська футбольна команда здобула 9 перемог у 9 зіграних іграх чемпіонату області, до чого додається також успішна участь у Кубку України між аматорськими командами. Майже всі знають, що буковинське село Волока має відомі футбольні традиції. Свідченням заслуг волоківських майстрів круглого м’яча є численні виступи на змаганнях районного, обласного та всеукраїнського рівнів.  

13:59 14.11.2022

Введення додаткових невідкладних системних заходів, спрямованих на економне використання електроенергії

Введення додаткових невідкладних системних заходів, спрямованих на економне використання електроенергії

Ударами по енергосистемі України, які завдано внаслідок збройної агресії російської федерації по території України, було зруйновано 30% українських електростанцій, що спричинило масові відключення світла. При цьому, близько 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей енергетичної системи України серйозно пошкоджено. Означене змусило до введення додаткових невідкладних системних заходів, спрямованих на економне використання електроенергії, не тільки підприємствами та установами, але і кожним домогосподарством. З метою зниження навантаження на електромережі кожної територіальної громади та економії електроенергії просимо надати рекомендації органам місцевого самоврядування для забезпечення їх доведення юридичним та фізичним особам, що здійснюють послугу з управління багатоквартирними будинками, а також ОСББ, ЖБК, ОК щодо максимального зменшення використання електроенергії в місцях загального користування багатоквартирних будинків. При цьому, звернути увагу на можливості такої економії для багатоквартирних будинків та для кожного домогосподарства, зокрема:

08:25 11.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь