A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

На Буковині будуть створені понад 100 робочих місць в рамках урядової програми «єРобота»

На Буковині будуть створені понад 100 робочих місць в рамках урядової програми «єРобота»

Станом на 3 листопада до Чернівецької обласної служби зайнятості надійшло понад 300 заяв від фізичних та юридичних осіб на отримання мікрогранту на розвиток або започаткування власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». Серед заявників 195 підприємств (що складає 64% від поданих заяв), 79 фізичні особи (26%), 31 юридичні особи (10%).  На Буковині будуть створені понад 100 робочих місць. Загальна сума грантових  коштів складає майже 12 млн грн.

13:46 03.11.2022

Державний інтернет-магазин продажу дров для населення «ДроваЄ» запрацював в Україні

Державний інтернет-магазин продажу дров для населення «ДроваЄ» запрацював в Україні

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надходять звернення від громадян щодо сприяння у вирішенні питання придбання у державних підприємств дров для опалення свого помешкання, оскільки у посередників ціна на дрова є занадто великою. Для громадян, які проживають у сільській місцевості, особливо пенсіонерів ціна на дрова має важливе значення. З метою спрощення для споживачів механізму закупівлі дров в Україні запрацював державний iнтернет-магазин дров для населення - "Дрова Є". Таке рішення дозволить забезпечити енергетичну стабільність населення на перiод напруженої ситуації на енергетичному ринку нашої держави в наслідок військової агресії росії проти України. Лісгоспи вже почали здійснювати заготівлю паливних дров для населення. Що потрібно знати аби придбати Дрова читайте нижче.

15:15 02.11.2022

Увага! Українців закликали економити електроенергію

Увага! Українців закликали економити електроенергію

У Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу, в жодному разі не фотографуйте місця вибухів - голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.  Через масовані російські ракетні удари  по об'єктах критичної інфраструктури України у ДТЕК попереджають про аварійні відключення електроенергії. Українців закликали економити електроенергію: "вимкніть або обмежте використання енергоємних приладів. Так ви допоможете енергетикам швидше розв’язати проблеми зі світлом". Вранці 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України, але українська ППО успішно збила понад 40 ракет РФ, росіянами було випущено понад 50 крилатих ракет. Про це інформує командування Повітряних Сил Збройних Сил України. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та власною безпекою, спускайтесь в укриття.

11:35 31.10.2022

Паспорти в яких закінчився термін дії на період воєнного стану залишаються дійсними

Паспорти в яких закінчився термін дії на період воєнного стану залишаються дійсними

Паспорти громадян України, строк дії яких закінчився у період воєнного стану, зберігають свою дійсність. Відповідну постанову нещодавно прийняв Уряд. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Таким чином, паспорти громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час війни, та паспорти зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку (якщо термін вклеювання фотокартки настав у період дії воєнного стану), є документами, що й надалі посвідчують особу та підтверджують громадянство України. Власники таких документів забов’язані їх обміняти протягом 30 днів з моменту припинення або скасування в Україні воєнного стану.

11:13 31.10.2022

Увага! Перехід на зимовий час!

Увага! Перехід на зимовий час!

В Україні традиційно годинники на зимовий час переводять в останню неділю жовтня. Тобто цього року потрібно буде це зробити в ніч на 30 жовтня. О 04:00 ранку стрілки годинника переводяться на одну годину назад. А все тому, що взимку світає пізніше, а сутінки настають раніше, ніж у літній період. Двічі на рік в Україні переводять годинники. Роблять це з двох причин: через існування традиції відповідності біологічного часу календарному та для економії електроенергії.

15:13 29.10.2022

ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ

ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ

ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ Графік стабілізаційних відключень вводять за розпорядженням державної компанії НЕК «Укренерго» відповідно до оперативної ситуації в енергетичній системі України. Спрогнозувати впровадження таких графіків заздалегідь неможливо.

11:51 27.10.2022

Суттєве покращення безпеки Волоківської громади

Суттєве покращення безпеки Волоківської громади

В рамках плідної співпраці між Волоківською громадою та громадою Тіргауптен, яка знаходиться в окрузі Швабія Федеральної землі Баварія (Німеччина), отримали довгоочікуваний та такий потрібний пожежний автомобіль. Повністю укомплектований та сучасний, він підсилить безпекову спроможність нашої громади. Також партнери надали спеціальний одяг для пожежників та гуманітарну допомогу для вразливих верст населення. Щиро дякуємо всім хто є причетним до реалізації цього проекту, а саме: Тоні Бруггер, бургомістр Тіргауптена та др. Катаріна Габеркорн, відповідальна за співпрацю округу Швабія з Буковиною. З нашої сторони дякуємо, Глопіні Валентину Івановичу - голові Волоківської громади, Лук’янюку Сергію Михайловичу.

19:38 22.10.2022

Підготуйтесь завчасно до можливих відключень світла

Підготуйтесь завчасно до можливих відключень світла

Громадян України закликають бути готовими до відключень електроенергії та води по всій країні через ракетні обстріли росіян енергетичної інфраструктури. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Він попередив, що в Україні "у найближчому майбутньому будуть важкі часи", а через удари РФ по критичній й енергетичній інфраструктурі - можливі віялові відключення. під час ранкових ракетних обстрілів знову постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури в низці великих міст України. "У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого... Тому треба готуватися до того, що як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", - пояснив Тимошенко. Крім того, заступник голови ОП додав, що у Києві також росіяни влучили в об’єкт енергетичної сфери. У результаті в одному з районів міста зникли вода та світло. Тимошенко запевнив, що незабаром їхнє подавання відновлять. Вранці 18 жовтня війська РФ продовжили кошмарити українців - ворог атакував дронами та ракетами низку великих міст України, зокрема, Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг. У низці міст є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури. У результаті ударів є перебої із водою та світлом.

12:15 18.10.2022

Вічна пам’ять і слава українському воїну

Вічна пам’ять і слава українському воїну

Сьогодні прощалися з героєм з нашої громади, проводжали в останній шлях солдата, воїна військової частини А2582, буковинця Івана Голодрига. Він отримав важкі поранення під час ракетного обстрілу на Харківщині. Від них боєць загинув. Йому було 20 років. Добрий, світлий спомин про захисника України назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто знав його, любив та шанував. Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям. Сумуємо разом з Вами. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас. Дякуємо всім хто прийшов вшанувати пам'ять героя і розділити біль з рідними.

18:44 17.10.2022

Закликаємо до свідомого споживання електроенергії

Закликаємо до свідомого споживання електроенергії

Президент України Володимир Зеленський знову закликав свідомо ставитись до споживання електроенергії у пікові часи. Через російський терор довелося обмежувати постачання електрики у низці міст та районів України. Це – необхідність, аби система працювала стабільно. Президент додав, що це – не надто суттєво для побуту кожної людини. Водночас – дуже вагомо у межах усієї енергосистеми України. «Будь ласка, зробіть більше, якщо маєте таку змогу. Від 17:00 до 23:00 маємо скоротити наше споживання електрики. Це такий крок, який разом з іншими забезпечить поразку для російських терористичних планів.»– додав український лідер.

10:25 17.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь