Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

«Подорожуємо по безвізу: запитання – відповідь»

«Подорожуємо по безвізу: запитання – відповідь»

            Після запроваджень безвізового режиму громадяни України зможуть подорожувати до держав-учасниць Шенгенської угоди без необхідності отримання в’їзної візи держави призначення. Безвізовий режим дозволятиме короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за виключенням Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів. У разі, якщо особі необхідно перебувати в ЄС триваліший час, їй необхідно буде оформити візу. Безвізовий режим також не означитиме права на проживання чи на працевлаштування в ЄС.  

10:02 15.06.2017

ВІДВІДИНИ - ВІДКРИТТЯ ВОЛОКІВСЬКОЇ ОБ"ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ...

ВІДВІДИНИ - ВІДКРИТТЯ ВОЛОКІВСЬКОЇ ОБ"ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ...

На другий день після круглого столу щодо реформування місцевого самоврядування в Україні, що проходив 30.05.2017 р. в Чернівцях,- відбувся запланований візит у ВОЛОКІВСЬКУ ОТГ представницької делегації у складі народних депутатів М. Бурбака і М. Федорука, працівників профільного комітету ВРУ та Мінрегіонбуду. В програмі перебування візит до перлини архітектури Буковини, однієї із найстаріших церков Буковини, - Святомиколаївської Церкви у с. Волока. Спільна молитва із священником Іоном Гордою у супроводі церковного хору( майже, як сніданок, за день до загальнонаціонального), пішохідно-автомобільна екскурсія по маршруту Волока-Валя Кузьмина. Переконались на місці, як за допомогою (пані Л. Даменцової - для гості це було приємним сюрпризом) можна за один рік збудувати новий корпус дитячого садочка в селі Валя Кузьмина, а на другий здати під ключ, (якщо виділять заплановану частину інфрастутурної субвенції) і підготувати до школи 50 майбутніх першокласників. Особлива подяка нашим шановним гостям і з Мінрегіонбуду, і з комітету по місцевому самоврядування: без їх ініціативи, підтримки і власної участі ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ так і залишилась би у мріях "теоретиків і батьків" реформування. Порадували діти - юні таланти Волоківської ЗОШ: у колоритних національних румунських костюмах вони майстерно декламували і виконували пісні як румунською так і українською мовами, запально грали на музичних інструментах. Столичні гості пройшлись охайними і чистими вулицями Волоки та Валя Кузьмина, відвідали магазин-салон "Радуга", але жалкували, що не змогли потрапити всередину хоча б одного із десятка цехів і на власні очі побачити, як народжується "біла хмаринка" - весільне плаття. І, як побажання на майбутнє, запропонували продумати: "А чи не варто Волоку перетворити у туристичну "Весільну столицю" України?" Відкрити Волоку і Валя Кузьмина для світу, як в свій час відкрилась Японія, і перейти від політики "закритості" до політики "відкритості" та в такий спосіб допомогти місцевим підприємцям вийти на нові ринки збуту, а отже й посприяти подальшому зміцненню і процвітанню об"єднаної громади? Саме в цей день і майже одночасно меморіал-поховання загиблих у першій світовій війні вояків в с. Валя Кузьмина відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Хорватія в Україні пан ТОМІСЛАВ ВІДОШЕВІЧ.

15:44 02.06.2017

Sarbatoarea Hramului la Voloca

Sarbatoarea Hramului la Voloca

22 травня 2017р., у центрі Волоківської ОТГ відбувся святковий концерт до «Дня села Волоки», яке святкують кожного року за давньою традицією до дня Храму у Волоці  в день Святого Миколая. Концерт під відкритим небом відбувся після святкової служби у церкві.

14:34 25.05.2017

Сьогодні вшановуємо пам'ять вбитих та закатованих

Сьогодні вшановуємо пам'ять вбитих та закатованих

Сьогодні вшановуємо пам'ять вбитих та закатованих українців - жертв політичного терору радянської влади. В жорна безжальної репресивної машини потрапили сотні тисяч людей. Майже в кожній українській родині можна знайти відбитки тих страшних подій. Ці рани не загоюються ніколи. Ми, нащадки, маємо зробити все, щоб Україна XXI століття була вільною та мирною.

15:59 21.05.2017

Продовжуються будівельні роботи на об’єктах Волоківської ОТГ

Продовжуються будівельні роботи на об’єктах Волоківської ОТГ

             Ми раді повідомити, що продовжуються будівельні роботи на об’єктах дитячого навчального закладу «Веселка» в с. Валя Кузьмина, та ФАП с. Грушівка Волоківської ОТГ. За минулий рік було зроблено багато роботи; підготували та провели планування ділянок, збудували фундаменти, помурували стіни будівель, звели дахі та покрили іх металочерепицею.

10:35 19.05.2017

ЄВРОПА ТАМ, ДЕ НЕ СМІТЯТЬ!

ЄВРОПА ТАМ, ДЕ НЕ СМІТЯТЬ!

              В той час, як Україна на всіх парах наближає надання її громадянам безвізового режиму з ЕС, а у Великобританії вже давно виготовляють із пластикових пляшок гранули асфальту - на височині 248.00 м, що у місцевості "Скінка" на перетині кордону трьох сіл: Коровія-Великий Кучурів-Волока на відстані 8 510 м до центру Чернівців (Ратуші), абсолютно безперешкодно і цілком рукотворно, без дотримання жодних санітарно-екологічних норм виростає чергове, невідомо яке по рахунку, "сучасне" сміттєзвалище і видно його як із землі, так і з космосу. У шанці та просто на поля, в урочище, внизу якого стина коровійських вівчарів, скидають будівельне сміття, склотару і пластикові пляшки та все, що заважає на обійстях "хазяйновитих" місцевих господарів. Картон, залишки паперу і, навіть, пластикові пляшки вітром розносить по пайових землях ОТГ Волока.

17:02 11.05.2017

Підтримайте Волоківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, у проекті «Клич друзів – граймо разом! – 2017» від "Фонду Кличко".

Підтримайте Волоківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, у проекті «Клич друзів – граймо разом! – 2017» від "Фонду Кличко".

Фонд Кличко оголошує всеукраїнський конкурс на встановлення 10 дитячих спортивних майданчиків для школярів 6-18 років. До участі запрошуються усі загальноосвітні школи України.

12:52 26.04.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь