A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

З днем героїв України!

З днем героїв України!

Щорічно 23 травня українці відзначають неофіційне свято - День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято - багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.

09:12 23.05.2023

Вічна пам'ять герою...

Вічна пам'ять герою...

Дорогі односельчани! До нашої громади в черговий раз надійшла сумна звістка. У боях за свободу з російськими окупантами, помер уродженець с. Волока - Варварич Іван Миколайович 1989 року народження. Просимо вшанувати віддане життя героїчно віддане за визволення нашої свободи від російських загарбників живим коридором та квітами у понеділок 22.05.2023 (орієнтовно 9:30-10:30) центральною дорогою в с. Волока (біля школи). Низький уклін родичам за втрату та Слава Герою!

18:10 20.05.2023

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.     У цей святковий день педагоги Волоцького ЗДО та Волоцького ліцею провели тематичні бесіди та заняття з дітьми про традиційний одяг українського народу, та нашого етнографічного регіону, та створили власні, святкові вишиваночки  із паперу, прикрасивши їх кольоровими смужечками.      Сьогодні національне вбрання всюди: без неї не обходиться жодне свято,вона є визиткою нашої країни, нашого краю. Під керівництвом вихователів дітки читали вірші, танцювали та прославляли свій спеціфічний образ у формі дефіле, що є не тільки окрасою для людини а й оберіг для душі.     У цей прекрасний день- "День вишиванки"  хочемо побажати миру, злагоди та добра у ваших сім'ях і серцях. Які ж ми гарні в нашій вишиванці!    Одягаємо свої  неймовірні вишиванки, та нехай весь світ побачить яка прекрасна наша Батьківщина...

10:08 19.05.2023

Бізнес-ідеї буковинців: який бізнес буде розширюватися в рамках урядової програми єРобота

Бізнес-ідеї буковинців: який бізнес буде розширюватися в рамках урядової програми єРобота

З лютого 2023 року у Чернівецькій області прийнято 51 позитивне рішення  щодо виділення грантових коштів в рамках урядової програми єРобота «Власна справа». За умовами програми в області буде створено понад 100 робочих місць.

10:06 18.05.2023

Як не стати жертвою та захистити свій мобільний від шахраїв

Як не стати жертвою та захистити свій мобільний від шахраїв

Захист фінансового номера телефону від платіжних шахраїв - важлива та актуальна проблема. Платіжні шахраї намагаються привласнити номер телефону, який прив’язаний до банківських рахунків з метою крадіжки грошей або особистих даних.

10:23 17.05.2023

Субсидія на неопалювальний період для ВПО: важлива інформація

Субсидія на неопалювальний період для ВПО: важлива інформація

Якщо переселенець планує оформити субсидію за адресою, відмінною від місця реєстрації, то необхідно звернутися до Пенсійного фонду та подати відповідну заяву та декларацію про доходи.Про це повідомляє Мінреінтеграції. "Житлові субсидії буде призначено на підставі отриманої від надавачів послуг інформації про забезпеченість громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами й розміром внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком і комунальні послуги", - розповіли спеціалісти.

09:09 15.05.2023

Як відновити документи на право власності?

Як відновити документи на право власності?

Як відновити документи на право власності? Через війну в багатьох людей знищено або ж пошкоджено документи на право власності. Втім, щоб отримати відшкодування за зруйноване житло, необхідно їх відновити. Отримані дублікати документів матимуть таку ж юридичну силу, що й оригінал. Мінреінтеграції спільно з Мін’юстом розробили алгоритм дій на цей випадок. З інфографікою можна ознайомитись нижче

09:04 11.05.2023

Безоплатні обстеження у сімейного лікаря

Безоплатні обстеження у сімейного лікаря

Нагадуємо, що кожен пацієнт який успішно підписав декларацію з лікарем первинної медичної допомоги (ПМД), має право отримати визначений перелік лабораторних та діагностичних досліджень. Безпосередньо на прийомі лікар може оглянути пацієнта, провести скринінг на певні захворювання та зробити швидкі тести на інфекційні захворювання.

09:02 10.05.2023

День пам'яті та примирення

День пам'яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, в Україні та світі відзначають День пам’яті та примирення. Друга світова війна 1939–1945 років стала найбільшою трагедією загальносвітового масштабу у ХХ ст. Забравши десятки мільйонів життів, зламавши долі сотням мільйонів людей, зруйнувавши вщент цілі міста й навіть країни, вона проклала свій кривавий шлях також і Україною. Фронт двічі прокотився землями України — спочатку із заходу на схід, потім зі сходу на захід. Мільйони українців поклали життя заради перемоги над нацизмом і відновлення миру. Мільйони зазнали поневірянь під час і після завершення війни, яка давалася взнаки впродовж наступних десятиліть і є відчутною до сьогодні. Зламані долі тих, хто опинився у таборах чи у вимушеній еміграції вже після завершення війни, вибухи боєприпасів, які з часів війни таїлися в землі, а потім калічили й убивали вже у мирний час, важкі хвороби й тяжкий тягар суму за загиблими по сьогодні не відпускають людей у всьому світі.

09:40 08.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь