A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Оголошено конкурс для молодих майстрів народного мистецтва на здобуття стипендій Президента України

Оголошено конкурс для молодих майстрів народного мистецтва на здобуття стипендій Президента України

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило прийом конкурсних пропозицій на здобуття стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2023 рік. Пропозиції вносяться обласними, Київською міською державною адміністрацією, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Національною спілкою майстрів народного мистецтва України, іншими творчими спілками, громадськими організаціями у сфері культури, закладами культури і закладами освіти сфери культури. На здобуття стипендії можуть претендувати громадяни України – майстри народного мистецтва, віком від 14 до 35 років. Документи на здобуття стипендій подаються до 15 травня 2023 року на електронну пошту n.bielousova@arts.org.ua, а саме:

12:36 22.03.2023

Непрацюючі члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи

Непрацюючі члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи

Непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, можуть  отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання. Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат є безвідсотковою та поворотною - її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Отримати кошти на ведення підприємницької діяльності може непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної, на яку поширюються гарантії Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

13:51 17.03.2023

Найпопулярніші схеми шахрайства: застерігає кіберполіція.

Найпопулярніші схеми шахрайства: застерігає кіберполіція.

Понад 80% звернень громадян до кіберполіції - шахрайство. Про це розповів начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець в ефірі телемарафону «Єдині новини». «Найпопулярніші схеми зловмисників – продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства та фішинг. Від початку повномасштабної війни додалися ще схеми псевдоевакуаційних перевезень з регіонів, де точаться бойові дії, а також надання в оренду неіснуючого житла. Також ми викриваємо схеми псевдоволонтерських зборів грошей», – розповів Виходець. Також Виходець порекомендував громадянам, насамперед, переказувати гроші на благодійність лише перевіреним особам або офіційним фондам.

13:58 16.03.2023

Пишаємось нашим Героєм!

Пишаємось нашим Героєм!

Павленко В’ячеслав Тодорович 19.09.1976 року народження мешканець с. Волока Чернівецького району Чернівецької області, захищав нашу Державу ще з 2015 році на сході України, 24 лютого 2022 року він у складі 128 Закарпатської гірської-штурмової бригади мужньо захищав місто Київ за що 26.04.2022 року Указом Президента України Володимира Зеленського №281 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, також 03.04.2022 року наказом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерала-полковника О. Сирьського  №262 відзначений почесним нагрудним знаком командувача Сухопутних військ Збройних Сил України «За Службу».

08:27 16.03.2023

День державного гімну України

День державного гімну України

10 березня – День державного гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом. Саме цього дня у 1865 році в польському місті Перемишль на Шевченкових роковинах уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського. 

11:46 10.03.2023

Державна служба України із надзвичайних ситуацій оголошує створення та набір в Дружини юних рятувальників-пожежних.

Державна служба України із надзвичайних ситуацій оголошує створення та набір в Дружини юних рятувальників-пожежних.

Всім бажаючим приєднатися до даного руху необхідно пройти анкетування за QR-кодом. Юні рятувальники та рятувальниці, наш дружній рятувальний колектив чекає на Вас. Топ-5 причин, чому варто долучитися до руху юних-рятувальників:

10:44 10.03.2023

Спалювання сухої трави та сміття – це злочин!

Спалювання сухої трави та сміття – це злочин!

За період 2022 року на території Чернівецького району зареєстровано 1 128 пожеж сухої рослинності на відкритій території, що на 230% перевищує показники 2021 року. В результаті загорання сухої трави знищено 18 будівель та завдано збитків на понад 3 млн грн. Така статистика свідчить, що громадяни району нехтують закликами  рятувальників не провокувати пожежі та продовжують порушувати елементарні правила безпеки та вимоги чинного законодавства. 

10:55 09.03.2023

Розпочато новий етап спільної роботи для зниження рівня незадекларованої праці

Розпочато новий етап спільної роботи для зниження рівня незадекларованої праці

В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і неформальна економіка наносять невиправної шкоди обороноздатності країни.  Намагаючись збільшити свої прибутки,  деякі роботодавці уникають укладення трудових договорів і, відповідно, сплати податків.

11:11 08.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь