A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

День пам’яті Чорнобильської трагедії

День пам’яті Чорнобильської трагедії

Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

09:00 26.04.2023

Запрошуємо на профогляд лікарів онкодиспансеру

Запрошуємо на профогляд лікарів онкодиспансеру

Шановні односельчани та жителі Волоцької ТГ нагадуємо вам,що 05.05.2023 онкодиспансер організовує виїзд лікарів для профогляду населення:включаючи гематолог, гінеколог ,мамолог, УЗІ. Запрошуємо вас прийти на огляд в Амбулаторію с Волока.  Бережіть себе та будьте здорові!

15:24 24.04.2023

Приєднуємось до Всесвітнього тижня  імунізації

Приєднуємось до Всесвітнього тижня імунізації

Всесвітній тиждень імунізації проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоровя (ВООЗ). Проведення Тижня імунізації покликане привернути увагу громадськості до імунізації як однієї з головних профілактичних заходів, що дозволяють уберегти людство від інфекційних захворювань. За даними ВООЗ, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтериту, правця, кору, краснухи, а у 750 тис. – запобігти тяжким ускладненням інфекційних захворювань. Нині перелік тяжких інфекцій, які можна контролювати засобами імунопрофілактики, поступово збільшується. Охоплення вакцинацією на рівні 95% населення країни дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яким можна запобігти щепленнями. Якщо 90-95% людей мають імунітет проти інфекційного захворювання, воно не поширюється на населення, адже створюється колективний імунітет.

09:21 24.04.2023

Рекомендації щодо уникнення інфекційних захворювань пов’язаних із водним фактором

Рекомендації щодо уникнення інфекційних захворювань пов’язаних із водним фактором

Зливові дощі, які пройшли, можуть приводити до виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних захворювань через забруднення води у криницях та інших джерелах водопостачання, тому з метою попередження їх виникнення, пов’язаних з водним фактором передачі збудника інфекції,

10:28 21.04.2023

В Україні спростили оформлення допомоги при народженні дитини

В Україні спростили оформлення допомоги при народженні дитини

У Кабміні спростили оформлення допомоги при народженні дитини для низки українців. Зокрема, йдеться про громадянок, які народили за кордоном. Тепер вони зможуть дистанційно подати документи на призначення допомоги. Про це повідомили у Кабміні. Зазначається, що до ухвалення цієї постанови, жінки, які народили дитину за кордоном, могли лише після повернення в Україну отримати допомогу. Втім, зараз для звернення до органів соцзахисту не потрібна фізична присутність. Документи зможе надіслати батько чи мати за своїм зареєстрованим місцем проживання в Україні. Також потрібно надати видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

09:32 20.04.2023

Аграріям та пасічникам дозволять працювати під час комендантської години

Аграріям та пасічникам дозволять працювати під час комендантської години

Аграріям та пасічникам Буковини передбачено видачу перепусток терміном на 30 діб, які дозволять їм працювати під час комендантської години. Це пов’язано з тим, що більшість сільськогосподарських підприємств Чернівецької області, які забезпечують роботу агропромислового комплексу, мають потребу в організації безперервного циклу виробництва при проведенні польових робіт, а саме постійного руху та переміщення сільськогосподарської техніки та її роботи на полях, у тому числі під час комендантської години. Крім того, пасічникам необхідно перевезення в темну пору доби бджолосім’ї на місця медозбору та запилення рослин.

09:20 19.04.2023

В Україні спростили процедуру оформлення житлової субсидії: що змінилося

В Україні спростили процедуру оформлення житлової субсидії: що змінилося

Одержувачу житлових субсидій і пільг не потрібно витрачати час на пошук інформації, заповнювати бланки, стояти в чергах, а потім тривалий час чекати на рішення. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення, яке сприятиме спрощенню процедури обігу та прискоренню прийняття рішення щодо призначення субсидій. Як повідомляє прес-служба регулятора, на своєму засіданні НКРЕКП прийняла постанову "Про оприлюднення інформації для користувачів програми житлових субсидій " з метою налагодження більш ефективної комунікації між виконавцями/постачальниками житлово-комунальних послуг та Пенсійним фондом України та оптимізації процедури доступу таких одержувачів до інформації щодо діючих цін/тарифів на комунальні послуги.

09:27 18.04.2023

На сайті Пенсійного фонду можна купити страховий стаж: який алгоритм дій?

На сайті Пенсійного фонду можна купити страховий стаж: який алгоритм дій?

З кінця березня цього року Пенсійний фонд запустив на своєму порталі механізм добровільних страхових внесків, який дозволяє купувати страховий стаж для майбутньої пенсії чи збільшувати її розмір. Механізм може бути цікавий кільком категоріям осіб:

09:23 07.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь