A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини громади

Дата: від до Скинути

В листопаді 2023 року в місті Лейпциг (Німеччина) відбулася 6-а німецько-українська конференції муніципальних партнерств під гаслом «Спільно до Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє".

В листопаді 2023 року в місті Лейпциг (Німеччина) відбулася 6-а німецько-українська конференції муніципальних партнерств під гаслом «Спільно до Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє".

В листопаді 2023 року в місті Лейпциг (Німеччина) відбулася 6-а німецько-українська конференції муніципальних партнерств під гаслом «Спільно до Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє". В заході взяли участь представники місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади, урядові організації, асоціації міст та місцевих рад, представники громадянського суспільства України та Німеччини. Волоківська територіальна громада була представлена Дмитром Загарчуком та Сергієм Луканюком. В ході конференції наші представники мали зустрічі та плідні розмови з представниками округу Швабія (Баварія) та партнерської баварської громади Тіргауптен щодо подальшої співпраці та майбутніх проектів. Також розширили знайомства та контакти з іншими німецькими організаціями та фондами, щоб вивчити пріоритети українсько-німецької співпраці та грантові можливості для українських партнерів, сформувати можливі нові партнерства. Було досягнуто домовленостей про взаємні візити як ще в цьому році так і 2024 році, за що вдячні німецьким партнерам. Особлива вдячність за надану в останній час допомогу. Представникам нашої громади вдалося поспілкуватися з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Німеччині Олексієм Макеєвим про успішний досвід співпраці з німецькою партнерською громадою та її результати та перспективні плани. Більшість виконаних проектів в Волоківській територіальній громаді стали можливими завдяки діяльності та фінансової підтримки Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини. Д. Загарчуку та С. Луканюку вдалося поспілкуватися з пані міністеркою Свеня Шульце, висловили подяку за надану підтримку та сподівання на подальшу співпрацю. Наша громада висловлює щиру подяку за нашу підтримку зокрема і України загалом та відзначає важливість співпраці між німецькими та українськими партнерами та потенціал наших спільних проектів. Головним лейтмотивом цьогорічної зустрічі, як попередніх та майбутніх заходів, є важливість децентралізаційних процесів та продовження реформи місцевого самоврядування на чому неодноразово наголошували як і німецькі так і українські партнери.

12:01 24.11.2023

Даруємо радість нашим діточкам

Даруємо радість нашим діточкам

Волоківська служба у справах дітей Волоківської сільської ради висловлює щиру подяку нашим друзям - Волонтерському штабу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича https://www.facebook.com/volunteers.of.chnu., які пліч-о-пліч йдуть з нами від початку повномасштабної війни, та невпинно продовжують  допомагати та дарувати радість нашим діточкам.  Професорка Аліна Іон - викладачка Бухарестської політехніки (м. Бухарест, Румунія) https://www.facebook.com/UPB1818.  надала кошти на закупівлю канцтоварів для дітей нашої громади. Також дякуємо друзям з Радівців https://www.facebook.com/radautiulcivic/?fref=ts, завдяки яким ці канцтовари були куплені та доставлені в Україну. Теплі слова подяки дітей лунали для наших добрих друзів і полетіли на тисячі кілометрів.     

10:26 07.11.2023

Поліція провела нараду

Поліція провела нараду

Представники Волоківської громади провели конструктивну нараду з представниками управління головної інспекції, начальником сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП, Начальником Ізолятора тимчасового тримання (м. Чернівці ) та старшим інспектором з особливих доручень з контролю за дотриманням прав людини ДГІДПЛ.  У ході зустрічі, представники управління головної інспекції презентували матеріали про діяльність підрозділу, обмінялися контактними даними та домовилися про подальшу тісну співпрацю. У свою чергу Альона Тодоріко, провела лекцію присутнім про основоположні права і свободи людини, їх захист, у тому числі Національною поліцією України. Володимир Волощук представив відеоматеріали про функціонування в системі поліції успішних проєктів «Custody Records» та «Поліцейський офіцер громади». Зустріч видалась плідною та цікавою. Окрім цього, за результатами обговорень, ми, в якості представників Волоківської громади, виражаємо бажання підтримати наших поліцейських. Наразі заплановано розгляд питання на сесії щодо виділення коштів для придбання технічного обладнання для поліції, яка дбає про безпеку на нашій території.  

08:47 01.11.2023

Якщо не оформите право власності на землю, можете її втратити

Якщо не оформите право власності на землю, можете її втратити

Щоб бути повноцінним власником земельної ділянки чи паю, потрібно, щоб їм був присвоєний кадастровий номер. Сертифікат на земельну частку (пай), або державний акт на право власності на землю без кадастрового номера — не закріплює право власності на земельну ділянку.

11:51 31.10.2023

Волоківська сільська рада вирішила створити Молодіжну раду при Волоківський сільській раді

Волоківська сільська рада вирішила створити Молодіжну раду при Волоківський сільській раді

З метою активізації участі молоді у соціальному, культурному та громадському житті Волоківської сільської територіальної громади, формування її активної суспільно-відповідальної позиції, залучення молоді до вирішення проблем територіальної громади, керуючись  Законом України «Про основні засади молодіжної політики», Законом України «Про дитячі та молодіжні громадські організації», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи», враховуючи рекомендації  постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, гуманітарних питань та регламенту, Волоківська сільська рада вирішила створити Молодіжну раду при Волоківський сільській раді.

09:37 26.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь