A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Тиждень знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності у Грушівському НВК

Дата: 27.11.2018 20:31
Кількість переглядів: 248

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці школяра до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров'я. Тому виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою. Суть проведення «Тижня знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності» полягає в ефективній організації навчально-виховного процесу, який дозволятиме учням оволодіти основами знань про здоровий спосіб життя, формувати правила безпечної поведінки та дотримання їх у різних життєвих ситуаціях.

У Грушівському НВК з 19 по 23 листопада 2018 року був проведений Тиждень знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності. У проведених заходах взяли участь учні 1-9 класах та вихованці дошкільного підрозділу. Хоча наш заклад маленький, все-таки зусиллями вчителів та учнів, вихователів та вихованців були проведені ряд заходів та тематичних бесід.

Фото без опису

У понеділок (19 листопада), заступник директора з ВР Зінкевич Д.В. ознайомила всіх присутніх з планом роботи на поточний тиждень. Класовод 2-го класу Попеску М.Г. провела бесіду на тему: «Мій режим дня».

Фото без описуУ вівторок (20 листопада), класний керівник 5-го класу Галушка Ж.І. провела з учнями годину спілкування «Як надати першу медичну допомогу». Також цього дня Беженар Р.І. провела відкритий урок з основ здоров’я у 4-му класі на тему: «Здоров’я – найдорожчий скарб».

Фото без описуВ середу та в четвер (21-22 листопада) вчителі основ здоров’я провели відкриті уроки, вікторини, тестові завдання та конкурс плакатів у 5-9 кл.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуУ п’ятницю (23 листопада) вихователь ГПД Попович В.Г. та медична сестра закладу Кібак А.Д. провели усний журнал на тему: «Народна медицина». На прикінці заходу учні 2-4 класах створили плакати про здоров’я та здоровий спосіб життя.

Фото без описуПротягом тижня вчитель образотворчого мистецтва Захарчук М.І. провела конкурс малюнків на тему: «Здоров’я очима дітей» (5-7 кл.). В п’ятницю були оголошені  та нагороджені переможці.

Фото без описуФото без опису

Також, не лишились осторонь вихователі та вихованці дошкільного підрозділу.

У молодшій групі вихователька Келдеруш А.І. провела конкурс «Вгадайте, що ви з’їли?». Вихованці повинні були вгадати, що вони з’їли та пояснити, яку користь приніс даний фрукт чи овоч.

Фото без опису

Вихователька старшої групи Головата М.М., 23 листопада, провела відкрите заняття «Будова тіла», використавши різні форми та методи роботи з вихованцями (бесіда, робота з ілюстраціями, вікторина, конкурс малюнків тощо). Для дітей такі види роботи дуже повчальні та корисні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Проведені заходи сприяють підвищенню рівня обізнаності дітей у питаннях безпеки життєдіяльності, закріпленню теоретичних знань про небезпеки, що можуть виникнути на території села, району, удосконаленню їх навчання правилам пожежної безпеки і діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь