A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле"

Дата: 17.11.2018 13:35
Кількість переглядів: 484

16 листопада 2018 року Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді було проведено обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле". Його мета - активізація екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем. Учасниками Конгресу стали учні закладів загальної середньої освіти, члени шкільних лісництв, гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань закладів позашкільної освіти районних відділів освіти Буковини та об’єднаних територіальних громад, які займаються питаннями вивчення стану навколишнього природного середовища та пошуками шляхів його поліпшення. Цього року у роботі конгресу, який відбувся на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Ю.Федьковича, взяла участь учениця 9 класу Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ана-Крістіна Поклітар яка зайняла призове місце у секції «Охорона рослинного світу».

Під час роботи Конгрес визначив конкретні природоохоронні справи, учнівські наукові дослідження, проведення яких забезпечується всеукраїнськими трудовими та природоохоронними акціями „Птах року", «До чистих джерел», «День довкілля», «За чисте довкілля», еколого-натуралістичним походом „Біощит", іншими природоохоронними конкурсами і операціями. 

Роботу учасників Конгресу оцінювало компетентне журі в складі науковців Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Буковинського державного медичного університету, фахівців з управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА, Басейнового управління річок Прут та Сірет, Чернівецького ботанічного саду, педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж». 

У своїх роботах діти торкнулися проблем використання альтернативних методів виготовлення паперу, екологічних проблем малих річок, оцінки стану ґрунтового покриву, небезпеки поширення карантинних рослин, проблему появи слизняка іспанського та нових підходів до вирішення проблем із відходами та інших. Виступи учнів довели, що в закладах загальної середньої та позашкільної освіти області в рамках провадження освітньої діяльності значна увага приділяється дослідницькій та практичній роботі з проблем екології та охорони оточуючого середовища.

Організатори традиційно побажали всім учасникам неодмінно продовжувати в майбутньому свою важливу експериментальну та практичну природоохоронну роботу, перетворювати отримані поразки у власний корисний досвід та пам’ятати, що своєю діяльністю вони вже зробили значний вклад у збереження довкілля.


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь