A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Тиждень  української мови та писемності у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 12.11.2018 12:45
Кількість переглядів: 313

Минулий тиждень у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. був присвячений українській мові та писемності. Він пройшов під гаслом: «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Багата і милозвучна наша українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Прекрасна, багата, мелодійна українська мова. Слова – це крила ластівки, вона їх не відчуває, але без них не може злетіти. Тож маємо зробити все для того, щоб не згорнулися крила, щоб не обірвалася золота нитка, яка веде з давнини в наші дні.

Протягом 5 днів у школі були проведені різні заходи пов'язані з Днем української мови. В понеділок було проведене урочисте відкриття тижня української мови та писемності, під час якого члени учнівської ради школи ознайомили всіх присутніх з фактими про виникнення та розвиток української мови, всі мали змогу переглянути коротку відео презентацію про ці події. Особливою та цікавою видалась Інтелектуальна гра-конкурс знавців української мови яка була проведена у 3-му класі вчилелькою української мови Михайлюк Надією Василівною. У вівторок з учнями 10 -11-х класів був проведений конкурс декламаторів віршів про мову. Заключним етапом цього тижня було написання 9-го листопада радіо диктанту на тему: «Крила України». Також, цього дня у 10-му класі класним керівником, вчителькою української мови Онофрейчук Галиною Іванівною був проведений виховний захід до дня української мови на тему: “Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла”. Під час цього виховного заходу учні розказували вірші, співали пісні про мову, продемонстрували всім що мова-це те, що єднає нас усіх.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінець роду українського, що сягає сивої давнини. І негоже, просто соромно бути поганими нащадками у таких великих і славних батьків. Бажаємо всім, щоб у ваших серцях залишився живий вогник нашої рідної української мови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь