A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ТВОРЧЕ ВПРОВАДЖЕННЯ СПАДЩИНИ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО В СУЧАСНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ШКОЛИ

Дата: 01.11.2018 18:47
Кількість переглядів: 596

Будьте самі шукачами, дослідниками.
Якщо не буде вогника у вас,
вам ніколи не запалити його в інших…
В.О.Сухомлинський

 

30 жовтня 2018 року у Грушівському НВК відбулися педагогічні читання на тему: «Творче впровадження спадщини В.О. Сухомлинського в сучасний освітній простір школи».

Під час даного заходу педагоги закладу поділилися досвідом щодо творчого використання в Новій українській школі ідей великого педагога-гуманіста, ознайомилися з багатогранністю таланту, педагогічною спадщиною та філософією В.О. Сухомлинського.

Із вітальним словом до учасників педагогічних читань звернувся директор закладу Попович Аурел Лазорович. Також директор виступив із доповіддю «В.О.Сухомлинський про створення освітнього середовища навчального закладу як умову формування ключових компетентностей школярів».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Зінкевич Дана Віорелівна наголосила на тому, що великий педагог вважав, що сердечність, як особлива морально-духовна якість педагога, має бути обов’язковою рисою; закликала так організувати освітній процес, щоб почуття чуйності, піклування, радості торкнулися кожної дитини.

Про необхідність впровадження педагогічної спадщини Василя Сухомлинського у роботі з учнями молодшої школи через систему творчих уроків та позакласних заходів повідомила вчитель початкових класів Мудрак Марія Григорівна. Педагог наголосила про доцільність використання позитивних педагогічних засобів і методів, а саме: поваги, заохочення, зосередження на позитивному.

Вихованню громадянина-патріота в системі ціннісних орієнтацій науково-педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського приділив увагу вчитель української мови та літератури Оленюк Василь Олександрович.

Вчитель румунської мови та літератури Галушка Жанна Іллівна наголосила на тому, що розвиток творчих здібностей та виховання кращих людських якостей школярів формується засобами слова, як описував у своїх книгах видатний педагог.

Здоров’я підростаючого покоління є невід’ємною складовою загальнолюдських цінностей держави. Педагогічна система В.О. Сухомлинського розкриває максимум можливостей для формування та збереження здоров’я школярів. Про реалізацію ідей В.О.Сухомлинського щодо захисту життя дітей, збереження і зміцнення їх здоров’я, фізичне виховання і розвиток розповів вчитель фізичної культури Вільчак Дорел Дмитрович.

Також до нас завітала наша колега, колишня вчителька англійської мови нашого закладу Парфеній Данієла Валеріївна, яка побувавши за кордоном поділилася баченням сучасної школи в інших європейських країнах.

Атмосфера педагогічних читань засвідчила про загальний інтерес присутніх до питань, що обговорювалися, творчу підготовку доповідей (електроні презентації, фотоілюстрації, власні творчі наробки).

Педагогічні читання викликали жвавий інтерес та активне обговорення серед педагогів із даної теми. Присутні дійшли до висновку, що Василь Олександрович Сухомлинський – Учитель не минулого, а майбутнього. З його ідей черпаємо потенціал для навчання й виховання та величезну наснагу до педагогічної творчості. Адже покликання Учителя – творити людину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь