A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Сигналізаційне повідомлення №10

Дата: 20.09.2018 16:10
Кількість переглядів: 395

Сигналізаційне повідомлення №10

Фото без описуВідділ прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецької області інформує: осередково на сходах озимого ріпаку виявлено ріпакового пильщика. Фото без описуУ кінці серпня - вересні самиці фітофага другої генерації відкладають яйця на листках рослин ріпаку та капустяних бур'янів. З яєць відроджуються личинки(несправжні гусениці), які восени пошкоджують листя молодих рослин. Шкідник масово з'являється з настанням прохолодної погоди, особливо за високої вологості. При цьому пошкоджені личинками рослини нерідко гинуть, що призводить до зрідження чи повної загибелі посівів.

На посівах ріпаку також відмічено крайове заселення хрестоцвітими та ріпаковими блішками.

При чисельності шкідників, яка перевищує поріг шкодочинності у фазі сходи - 2 - 4 справжні листки - утворення розетки: хрестоцвіті блішки 3 жуки на кв.м, ріпакова блішка - 10% пошкоджених рослин, ріпаковий пильщик -.2 - З несправжні гусениці на рослину, гусениці біланів - 2 особ, на кв.м. посіви обприскують одним із рекомендованих і дозволених до використання в Україні інсектицидів: данадим мікс, к.е. - 1 л/га, данадим стабільний, к.е. - 0,7-1,2 л/га, децис профі 25 ''ЛКЗ, ВГ 0,04 - 0,07 л/га, коннект 112,5 БС, КС - 0,4 - 0,5 л/га, сірокко, КЕ - 0,7 - 1,2 л/га, штеф-альфа-цип, КЕ - 0,12 л/га, штефмитоат, к.е. - 1,2 л/га та інші.

Обробітки інсектицидами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення

 

обробітків, необхідно обов'язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися діючих правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98» та правил техніки безпеки.

 Начальник Головного управління                                                                          О.Г.Александрюк

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь