A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Тиждень української літератури у Валякузьминській школі

Дата: 02.04.2018 13:28
Кількість переглядів: 554

З 19 по 23 березня 2018 року проходив Тиждень української літератури у Валякузьминській школі (далі – Тиждень), який мав на меті: донести до учнів красу і багатство української літератури; популяризувати українське слово; поновлювати словниковий запас школярів; збагачувати знання школярів, розширювати їх творчі можливості шляхом виявлення обдарованих дітей; донести до учнів красу і велич слова Т. Г. Шевченка; виховувати любов до літератури та творчості Великого Кобзаря.
Тиждень відбувся за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій адміністрація школи урочисто оголосила про його відкриття, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. 
Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано книжково-ілюстративну виставку «Українська література ХІХ-ХХІ». Класні керівники провели виховні години на тему «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». 
У наполегливій боротьбі та захоплюючій атмосфері пройшов брейн-ринг «Я – літературознавець» між учнями 8 класу, де перемогу здобула команда «Мисливці за вдачею». Найерудованішими гравцями стали Богданюк О. та Штефанович О. Літературний турнір, проведений вчителем-філологом Мойсюк Н.Д., мав на меті донести до учнів красу і багатство української літератури. 
Кожен бажаючий мав можливість відвідати урок у 6 класі вчителя-філолога Генкул Р.Б. на тему «Всеволод Нестайко – визнаний у світі український дитячий письменник. Пригодницька повість «Тереодори з Васюківки». На уроці діти мали можливість: ознайомитися із життям і творчістю В. Нестайка, розкрити особливості твору, його пригодницький характер; розвивати навички виразного читання та переказу прозового твору, формувати вміння аналізувати поведінку героїв, їхні вчинки, вміння толерантно й аргументовано доводити свою думку; виховувати позитивні риси характеру, активну життєву позицію та оптимістичний світогляд.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь