A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ВІДВІДИНИ

Дата: 02.06.2017 15:44
Кількість переглядів: 579

На другий день після круглого столу щодо реформування місцевого самоврядування в Україні, що проходив 30.05.2017 р. в Чернівцях,- відбувся запланований візит у ВОЛОКІВСЬКУ ОТГ представницької делегації у складі народних депутатів М. Бурбака і М. Федорука, працівників профільного комітету ВРУ та Мінрегіонбуду. В програмі перебування візит до перлини архітектури Буковини, однієї із найстаріших церков Буковини, - Святомиколаївської Церкви у с. Волока. Спільна молитва із священником Іоном Гордою у супроводі церковного хору( майже, як сніданок, за день до загальнонаціонального), пішохідно-автомобільна екскурсія по маршруту Волока-Валя Кузьмина.
Переконались на місці, як за допомогою (пані Л. Даменцової - для гості це було приємним сюрпризом) можна за один рік збудувати новий корпус дитячого садочка в селі Валя Кузьмина, а на другий здати під ключ, (якщо виділять заплановану частину інфрастутурної субвенції) і підготувати до школи 50 майбутніх першокласників. Особлива подяка нашим шановним гостям і з Мінрегіонбуду, і з комітету по місцевому самоврядування: без їх ініціативи, підтримки і власної участі ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ так і залишилась би у мріях "теоретиків і батьків" реформування.
Порадували діти - юні таланти Волоківської ЗОШ: у колоритних національних румунських костюмах вони майстерно декламували і виконували пісні як румунською так і українською мовами, запально грали на музичних інструментах. Столичні гості пройшлись охайними і чистими вулицями Волоки та Валя Кузьмина, відвідали магазин-салон "Радуга", але жалкували, що не змогли потрапити всередину хоча б одного із десятка цехів і на власні очі побачити, як народжується "біла хмаринка" - весільне плаття. І, як побажання на майбутнє, запропонували продумати: "А чи не варто Волоку перетворити у туристичну "Весільну столицю" України?" Відкрити Волоку і Валя Кузьмина для світу, як в свій час відкрилась Японія, і перейти від політики "закритості" до політики "відкритості" та в такий спосіб допомогти місцевим підприємцям вийти на нові ринки збуту, а отже й посприяти подальшому зміцненню і процвітанню об"єднаної громади? Саме в цей день і майже одночасно меморіал-поховання загиблих у першій світовій війні вояків в с. Валя Кузьмина відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Хорватія в Україні пан ТОМІСЛАВ ВІДОШЕВІЧ.

Р. S.: Гості поїхали, а господарі задумались... Очевидно, що в цьому і заключається, як любили говорити в Чернівцяхі весь "цимес" таких зустрічей-візитів...Mul?umesc frumos! Speram cu nerabdare la o intilnire noua! ( Гарно дякуємо! До наступних зустрічей!)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь