A A A K K K
для людей із порушенням зору
Волоківська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Підтримуймо чистоту навколо себе - бережімо нашу громаду і нашу планету для комфортного життя нас та наших нащадків!

Дата: 05.04.2017 14:42
Кількість переглядів: 694

Нерідко можна побачити, як хтось викидає мішок сміття на лісову галявину, в придорожні кущі, на берег річки, а то й у воду. При цьому може щиро вважати, що нічого страшного не робить – мовляв, у природі все рано чи пізно розкладеться.

У природі й насправді все колись розкладеться, питання лише –коли? Строки розкладу тут приблизні – адже більшість штучних матеріалів, таких як сучасні полімерні матеріали (сировина для упакування, одноразового посуду, електротоварів, одягу та взуття тощо), з’явилися на світ всього кілька десятків років тому – і тому достеменно невідомо, як вони поводитимуть себе в якості відходів. Те саме стосується й рослинних решток, і навіть харчових відходів.

Отже, сміття, викинуте кудись поза сміттєвий бак, приречене залишатись в середовищі тривалий час – роками, десятиліттями, а то й століттями. При цьому воно не лише псуватиме естетичний вигляд лісової галявини, парку чи узбіччя вулиці. Сміття отруює землю під собою, оскільки містить токсичні речовини, що виділяються з пластиків, металевих предметів, електричних приладів, батарейок та іншого сміття під впливом спеки, вологи й інших природних чинників. Харчові відходи приваблюють та сприяють розмноженню щурів та мишей, які, в свою чергу, є носіями небезпечних, навіть смертельних хвороб. Хвороби зі сміттєзвалищ розносять також птахи, собаки та кішки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь